Afbeelding

CDA wil zonnepanelen voor Kleindier Wandelpark Hedel

Algemeen 107 keer gelezen

HEDEL • Het CDA wil dat de gemeente Maasdriel meebetaalt aan de aanschaf van zonnepanelen voor het Kleindier Wandelpark in Hedel.

Het park heeft aan de kant van de Koningin Wilhelminastraat een vijver, die ook als overstort van het riool gebruikt wordt. Die ontlast onder andere de parkeerplaats bij het winkelcentrum.

Algen
Door de overstort wordt het water sneller vuil en groeit het vol met algen.

Energiekosten
Om het water schoon te houden moet de vijverfontein steeds vaker aan en daardoor zijn de energiekosten voor de Stichting Kleindier Wandelpark Hedel enorm gestegen.

Alpaca's
De stichting wil graag zonnepanelen leggen op het dak van het verblijf van de Alpaca's, maar heeft het geld voor de aanschaf ervan nog niet helemaal bij elkaar.

Gemeentelijk vastgoed
"Aangezien het gemeentelijk vastgoed betreft en het tekort een voor de gemeente te overzien bedrag is, is dit wat het CDA Maasdriel betreft een mooie kans om verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed verder vorm te geven", schrijft Robert Dekkers namens de fractie in schriftelijke vragen aan het college.

Win-win
"Dit is een win-win situatie", vindt het CDA. "Enerzijds helpen we de stichting om de energiekosten omlaag te brengen, anderzijds laten we als politiek en gemeente zien dat we steeds meer aan de slag zijn met het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed zoals is vastgelegd in het duurzaamheidsprogramma. Het aanbrengen van zonnepanelen is een actiepunt uit dat programma."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden