• Wethouder Gijs van Leeuwen overhandigt een zakje met bloembollen aan Tiana van Hemert uit Nieuwaal. Zij is leerling van praktijkschool De Brug.
• Wethouder Gijs van Leeuwen overhandigt een zakje met bloembollen aan Tiana van Hemert uit Nieuwaal. Zij is leerling van praktijkschool De Brug. Foto: Britta Alink

Twintigduizend bloembollen op Oranjebolwerk in Zaltbommel

Algemeen 349 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Tien leerlingen van Praktijkschool De Brug hebben dinsdagmiddag de eerste zesduizend bloembollen geplant op het Oranjebolwerk in Zaltbommel.

In totaal gaan deze week twintigduizend bollen de grond in. Bezoekers aan de Stadswallen kunnen in het voorjaar genieten van onder andere narcissen, winteraconiet, bosanemoon en sneeuwklokjes. Voor deze soorten is gekozen, omdat ze goed verwilderen, waardoor de kans op een echte bloemenzee heel groot is.

Werkervaring
Voor de leerlingen van De Brug betekende het inplanten een middagje werkervaring opdoen. "Dat organiseren we zo vaak mogelijk", vertelt hun begeleider. "Externe arbeidstraining is heel goed binnen het praktijkonderwijs. De jongeren leren onder andere goed samenwerken."

Fleurig
Wethouder Gijs van Leeuwen is blij met de inzet van de leerlingen. "Dankzij jullie werk zal Zaltbommel er in het voorjaar heel fleurig en mooi bij staan", zei hij in een kort toespraakje bij de start van inplanten. "Dankzij jullie kunnen wij straks genieten van al dat moois wat jullie nu in de grond stoppen." 

Als dank voor hun inzet kregen de leerlingen een zakje met bloembollen, waar bloemen uitkomen die speciaal aantrekkelijk zijn voor bijen.

Bankjes
Dit najaar worden op het bolwerk nog bankjes geplaatst en worden de paden afgestrooid. Daarna worden ook nog bollen geplant op het eiland. Dat kan nu nog niet omdat er te veel brandnetels zijn.

Naar verwachting is het bolwerk volgend jaar rond deze tijd echt helemaal klaar.

De Virieu
Het Oranjebolwerk is de afgelopen twee jaar ingericht in de Engelse Landschapsstijl naar het oorspronkelijke ontwerp van François de Virieu. 

Ook de andere bolwerken worden onder handen genomen. En ook daar worden tienduizenden bollen geplant. 

De bloembollen zijn geleverd door het bedrijf JUB Holland uit Noordwijkerhout.

Britta Alink

• In totaal worden 20.000 bollen geplant.
• In totaal worden 20.000 bollen geplant.
• In totaal worden 20.000 bollen geplant.
• Ook bij de andere bolwerken worden bollen geplant.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden