• Kees Metz heeft zojuist de ambtsketen overgedragen aan Pieter van Maaren.
• Kees Metz heeft zojuist de ambtsketen overgedragen aan Pieter van Maaren. Foto: Janneke Boogaard

Burgemeester Pieter van Maaren geïnstalleerd onder klokgelui

Algemeen 530 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Met de komst van Pieter van Maaren heeft Zaltbommel sinds donderdag weer een vaste burgemeester. "Ik verheug me erop kennis te maken met de inwoners van alle kernen."

Van Maaren werd verwelkomd met een wapperende vlag op de Sint-Maartenskerk en muziek van het draaiorgel voor het stadhuis. Op het moment dat hij de eed aflegde, beierden de kerkklokken. De nieuwe burgemeester kent de kerk al en diende meteen een verzoeknummer in dat hij graag wil horen op het orgel.

Flitsbezoeken
"Zaltbommel hebben mijn vrouw Ine en ik al een beetje mogen ontdekken. Ik zie ernaar uit om ook de andere kernen te bezoeken en de inwoners te spreken", aldus Van Maaren, die de komende periode flitsbezoeken zal brengen aan de dorpen.

In het diepe
De uitdagingen die de gemeente biedt werden tijdens de speciale gemeenteraadsvergadering ook meteen maar benoemd: ondermijning door drugscriminaliteit, arbeidsmigranten, droogte en hoogwater, en ook de recente brandstichtingen. Van Maaren staat naar eigen zeggen te popelen. "Droogzwemmen is goed, maar van zwemmen in het diepe leer je het meest."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden