Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het pand was in gebruik als kantoor van Solipsis.
• Het pand was in gebruik als kantoor van Solipsis. (Foto: Britta Alink)

Nieuwe eigenaar maakt appartementen in oude gemeentehuis Brakel

  •   1226 keer gelezen

BRAKEL • Het voormalige gemeentehuis aan het Marktplein in Brakel is recent verkocht.

Sinds 1999 werd het pand 'bewoond' door het internationale IT-bedrijf Solipsis. Directeur Wim Buitenhuis kondigde in november afgelopen jaar aan dat zijn bedrijf vanwege de groei toe was aan een groter pand en op zoek was naar een nieuw onderkomen.

Geen kantoorpand meer
Oomen Makelaardij & Taxaties heeft zich de afgelopen maanden ingezet om een koper voor het oude gemeentehuis te vinden. Begin april werd er een start-event georganiseerd voor ontwikkelaars en andere geïnteresseerden. Makelaar Lean Oomen voorzag destijds al dat er weinig animo zou zijn om het pand opnieuw in te zetten als kantoorpand maar dat er wel voldoende mogelijkheden aanwezig waren voor het realiseren van appartementen. 

Kleinschalige appartementen
Dat zijn ook de plannen van de nieuwe eigenaren, twee ondernemende broers uit de regio hebben plannen om op termijn in de behoefte voor kleinschalige appartementen te voorzien. Momenteel worden de plannen met de architect nader uitgewerkt en vinden er gesprekken plaats met de gemeente Zaltbommel die in een eerder stadium al een positief signaal gaf.

Eind 2020
Zodra het vergunningstraject is afgerond zal er gestart worden met de verbouwing van het pand waarbij men streeft de eerste appartementen eind 2020 op te leveren.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }