• Elze Frie is de oprichter van Elliz in Company.
• Elze Frie is de oprichter van Elliz in Company. Foto: aangeleverd

Elliz in Company maakt kans op 100.000 euro

Algemeen 566 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Naaiatelier Elliz in Company in Zaltbommel is één van de acht finalisten voor de Ignite-award, een prijs voor startende sociale ondernemers. De winnaar krijgt 100.000 euro om zijn plan verder uit te werken. Stemmen voor de publieksprijs van 5.000 euro kan tot 4 november.

Met het doordringen tot de finale heeft de textielwerkplaats eigenlijk al gewonnen. De acht kandidaten krijgen namelijk ieder intensieve begeleiding om hun sociale onderneming op een hoger plan te tillen. Een personal coach traint de initiatiefnemers, in het geval van Elliz in Company is dat Elze Frie. Zij krijgen ook hulp bij het bouwen aan hun businessplan.

Hoofdprijs
Op 4 november beoordeelt de jury welke vier finalisten de sterkste businessplannen hebben opgesteld. Zij maken kans op de hoofdprijs van 100.000 euro of de tweede prijs van 50.000 euro. Dat geld wordt niet zomaar op hun rekening bijgeschreven, maar in overleg en in fases aangewend.

Publieksprijs
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een pitchevent op 7 november. Dan wordt ook bekend welk van de acht initiatieven de meeste publieksstemmen heeft weten binnen te halen. De publiekswinnaar krijgt 5.000 euro.

Elliz in Company staat bij de publieksstemmen momenteel op de derde plaats, het belooft een nek-aan-nekrace te worden. Stemmen op Elliz in Company kan door hier te klikken.

Stap op de arbeidsmarkt
Bij Elliz in Company worden onder meer herinneringsdekens en -knuffels gemaakt. De mensen die er werken worden tegelijk begeleid bij een vervolgstap op de arbeidsmarkt. Het atelier is te vinden aan de Boschstraat in het oude Rabobank-gebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden