Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• V.l.n.r. Hans de Wit, Peter Rehwinkel, Hanneke de Wit en Henny van Kooten.
• V.l.n.r. Hans de Wit, Peter Rehwinkel, Hanneke de Wit en Henny van Kooten. (Foto: Jos Kaldenhoven)

Eerste Bommelerwaards compliment voor Hans de Wit

  •   435 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Hans de Wit uit Zaltbommel heeft zaterdag het Bommelerwaards compliment gekregen voor zijn inspanningen voor het Cultuurfestival Bommelerwaard. De speld is speciaal voor De Wit in het leven geroepen.

De burgemeesters Rehwinkel en Van Kooten reikten het eerste Bommelerwaards compliment zaterdag uit tijdens het ProefLokaal-festival in de Sint-Maarten in Zaltbommel, het evenement waarmee het cultuurfestival werd afgesloten. 

Zilveren speld
Als blijk van waardering voor dit initiatief, de uitwerking en het succes, riepen de burgemeesters het Bommelerwaards compliment in het leven. Het is een zilveren speld in de vorm van de Bommelerwaard met daarop alle dorpen en de stad gegraveerd.

De Wit is 1,5 jaar geleden begonnen met het opzetten van een groots cultuurfestival in de Bommelerwaard: het Cultuurfestival Bommelerwaard. Drie maanden lang waren er allerlei activiteiten rondom cultuur, natuur en kunst, zoals openluchtfilmvertoningen, dansvoorstellingen, een theaterwandeling, tentoonstellingen, concerten op bijzondere locaties en fiets- en wandelroutes.

Koppelen
Hans de Wit wilde alle bestaande activiteiten koppelen, nieuwe toevoegen om zo de Bommelerwaard op de kaart te zetten, elkaar te versterken, maar vooral om de bewoners en bezoekers van Maasdriel en Zaltbommel een gevoel van eenheid te geven. Hij vormde een grote groep vrijwilligers om zich heen en kwam met een prachtig Bommelerwaardbreed programma.

Hèt gezicht van het festival
Er was geen evenement waar De Wit niet even zijn gezicht liet zien of niet even de microfoon overpakte om iets te vertellen en iedereen te bedanken. De Bommelaar werd hèt gezicht van het cultuurfestival. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }