} Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Daan Piers van Medisch Centrum de Rivieren beschikt over hightech apparatuur.
• Daan Piers van Medisch Centrum de Rivieren beschikt over hightech apparatuur. (Foto: Lya Cattel)

'Ik wil mensen als mens behandelen'

  •   1075 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Patiënten van hun langdurige en of onbegrepen pijnklachten van het steun- en bewegingsapparaat, zoals in spieren, pezen, en dergelijke, afhelpen. Dat is waar radioloog Daan Piers zich in zijn nieuw geopende gezondheidscentrum in Zaltbommel met hart en ziel voor inzet.

Sinds begin september is Medisch Centrum 'De Rivieren' geopend. Het centrum dat is gevestigd in voormalig kinderdagverblijf 'Bolderburen' en vlakbij het treinstation van Zaltbommel ligt, wordt gerund door de ervaren radioloog Daan Piers.

Pijnbestrijding
De 68-jarige specialist heeft ruim 32 jaar als algemeen radioloog gewerkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en na zijn vertrek (eind 2015) is hij een samenwerking aangegaan met een zelfstandig behandelcentrum in het oosten van het land, gespecialiseerd in pijnbestrijding. Daar behandelt hij patiënten vanuit het hele land.

Serieus
Vaak zijn dat patiënten die al een hele medische geschiedenis van behandeling en onderzoek achter zich hebben en toch nog steeds gebukt gaan onder pijnklachten, maar ook patiënten met acute pijnproblemen worden er gezien. Een veel gehoorde klacht aldaar is dat patiënten zich vaak niet gehoord of niet serieus genomen voelen: 'Voor je het weet sta je buiten', 'de dokter heeft me niet eens onderzocht'.

Dat is niet de stijl van dokter Piers: "Ik wil mensen als mens behandelen. Empathisch ingesteld zijn, met een luisterend oor en als het kan een stapje meer doen dan gebruikelijk." Het behandelplan staat uitgebreid beschreven op de website van de praktijk.

Vooruitgang
Met de ervaring die Piers de afgelopen vier jaar heeft opgedaan, zijn de resultaten die behaald kunnen worden vaak positief, maar de duur van de pijnklachten speelt wel een rol bij het te behalen resultaat en soms wordt geen vooruitgang behaald.

Daar moet men - volgens hem - naar de patiënt toe ook open en eerlijk in zijn. Dit alles is mede mogelijk geworden door de enorme ontwikkeling die de echotechniek heeft doorgemaakt waardoor details die vroeger onzichtbaar bleven, nu wel zichtbaar te maken zijn.

Feedback
Piers hecht zeer aan de reacties van zijn patiënten: "Voor mij is de beste feedback wat de patiënt zelf ervaart. En pijn komt volgens schatting bij meer dan 2 miljoen Nederlanders in meer of mindere mate voor. Ik pretendeer niet dat positieve resultaten altijd zijn te bereiken, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Als je de pijn van de patiënt maar voor een gedeelte kunt verzachten, ervaren mensen dat vaak al als een enorme vooruitgang in hun kwaliteit van leven. En dat geeft mij veel voldoening."

Centraal
Piers besluit: "Een meer centraal in het land gelegen praktijk geeft meer mensen de mogelijkheid om van een behandeling gebruik te kunnen maken, vandaar de vestiging in het mooie Zaltbommel."

www.pijn-behandeling.com

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }