Afbeelding
Foto: aangeleverd

Schoolorkest van start in Zaltbommel

Algemeen 416 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Zo'n dertig kinderen hebben afgelopen week voor het eerst gerepeteerd met het Zaltbommelse schoolorkest. De eerste noten klonken al snel door het lokaal.

Het initiatief voor een leerorkest komt van harmonie De Karel, met als doel om ervoor te zorgen dat meer kinderen kennismaken met muziek. Lees hier de voorgeschiedenis.

Aan de slag
Nadat meester Henk en juf Irma de kinderen hadden ontvangen, gingen de koperblaasinstrumenten en houten blaasinstrumenten apart aan de slag. De koperblaasinstrumenten konden na het uitpakken van hun instrumenten en het plaatsen van een mondstuk direct aan de slag.

Rietjes
De houten instrumenten hadden wat langer nodig, want die bestaan uit een paar onderdelen die de kinderen eerst op de juiste manier in elkaar moesten zetten. Daarna moesten ook nog het rietje en het mondstuk worden bevestigd. Maar beide groepen hebben de eerste les goed doorstaan en kunnen al de eerste noten uit hun instrument halen. 

Thuis studeren
Een moeder van één van de deelnemers is al gesignaleerd bij de muziekwinkel om een nieuw rietje voor een klarinet te halen. De juf en meester hebben natuurlijk reserve rietjes bij zich, maar er moest en zou thuis gestudeerd worden… Wat een enthousiasme! 

 
 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden