} Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Sail 2019
Sail 2019 (Foto: Lya Cattel)

Sprookjesachtige sfeer op de Maas

  •   706 keer gelezen

AALST • De donkere luchten maakten Sail op de Maas zaterdag alleen maar extra sfeervol. De buien die eerder die dag vielen, bleven 's avonds gelukkig weg.

Burgemeester Rehwinkel deed de veertig schepen uitgeleide vanuit Nederhemert. Het Hemerts Visserskoor stond te zingen op de veerpont van Noord naar Zuid Nederhemert. Bij het vallen van de duisternis werd de sprookjesachtige verlichting op de boten steeds duidelijker zichtbaar. Van warm wit licht dat de contouren van de schepen weergaf tot een kleurrijk spektakel van Disco tot Chinese lampions en van feestverlichting tot kunstig gevormde licht objecten.

Wijk
De vloot zette vervolgens koers naar Wijk waar op het jachthavenhoofd waar de boerenkapel De Ertenpikkers het toegestroomde publiek op de wal vermaakte. Deze editie van Sail deed WSV Trident uit Wijk ook een duit in het zakje. Aangekomen ter hoogte van Aalst werden de deelnemers begroet door de muziek van de fanfare Prins Hendrik die gezeten was op de veerpont van Aalst naar Veen en de vloot een stukje tegemoet kwam.

Poederoijen
Vervolgens werd koers genomen naar Poederoijen. Eenmaal daar aangekomen werd de vloot toegezongen door het Shantykoor Muiterij Kantje Boord uit Dussen. Voor de Poederoijense kust werd een 360 graden keertwending gemaakt en het Esmeer ingevaren. Zo konden publiek en bemanningen de dubbele rij verlichte schepen van dichtbij te bekijken.

Vuurwerk
Eenmaal aangekomen op het Esmeer gingen de schepen bovenwinds van het ponton liggen vanwaar een prachtig vuurwerk werd ontstoken. Nadat de schepen in de jachthaven waren afgemeerd verzamelde de scheepsbemanningen zich in de, op de kade opgestelde feesttent waar voor de inwendige mens was gezorgd.

Burgemeester Rehwinkel reikte de prijzen uit aan Koos Versteeg (wsv Trident te Wijk) met de Gerdina, Frans en Lia van den Oever (wsv Heusden) met de Neelke en Alex Lobregt (wsv 't Wrijfhout te Aalst) met de Alex.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }