Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Aandacht voor lezen en schrijven via taallunch en letterspel

  •   61 keer gelezen

REGIO • In de Bommelerwaard staan tal van activiteiten op stapel in de landelijke week van de alfabetisering van 9 tot 13 september. 

Maandag 9 september van 16:00 tot 18:00 uur is de aftrap in het gemeentehuis in Kerkdriel. Iedereen is daar welkom.

Wethouder Bert van Swan van de gemeente West Maas en Waal draagt dan het stokje van de campagne 'Gelderland Geletterd' over aan zijn Maasdrielse collega Anita Sørensen. Danny Johan, directeur van het Koning Willem I College, vertelt over het Taalhuis in Maasdriel en Angela IJkhout van ROC Rivor over het nieuwe Leerhuis in Zaltbommel. Verder wordt onder meer een filmpje vertoond over taal op het werk bij het Maasdrielse bedrijf Prochamp. Angela de Rooij, muziekdocent en theatermaker, zingt en speelt met taal.

Thee en taal
Dinsdag 10 september van 13:30 tot 15:00 uur wordt onder het motto 'Thee en taal' informatie gegeven over de Nederlandse taal en gezondheid in de openbare basisschool in Brakel.

Taallunch
In brede school De Waluwe in Zaltbommel staat donderdag 12 september van 12:00-14:00 uur een heuse taallunch klaar. Intussen wordt informatie gegeven over tweetaligheid, interactief voorlezen, en voor- en vroegschoolse educatie. Meer informatie over deze activiteiten is verkrijgbaar bij Joke Verkuijlen van Kompas Bommelerwaard: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl.

Letterpakken
Welzijn Bommelerwaard draagt een steentje bij aan de week tijdens de gymlessen op de basisscholen in Zaltbommel. De leerlingen spelen dan het zogenaamde letterpakkenspel. Ieder krijgt twee letters, één op de buik en één op de rug. In groepjes moeten de kinderen zoveel mogelijk woorden zien te maken. Op dinsdagmiddag 10 september mogen ook volwassenen zich in een letterpak hijsen tijdens de beweegles van 14:30-15:30 uur in de beweegtuin (bij de jachthaven) in Hedel. Buurtsportcoach Nick Linnenbank van Welzijn Bommelerwaard is bereikbaar voor meer informatie (06-20738721).

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }