• In november raakte er nog een fietser zwaargewond op het bewuste kruispunt.
• In november raakte er nog een fietser zwaargewond op het bewuste kruispunt. Foto: Bart Meesters

Rotonde gevaarlijk kruispunt Rossum gepland voor 2022

Algemeen 715 keer gelezen

ROSSUM • Een nieuwe rotonde moet een einde maken aan de gevaarlijke situatie op het kruispunt van de Van Heemstraweg (N322) met de H.C. de Jonghweg en Achterdijk bij Rossum. De aanleg staat gepland voor 2022.

Het fietspad langs de Van Heemstraweg, tussen de rotonde bij Alem en Zaltbommel is een belangrijke (school)fietsroute vanuit de gemeente Maasdriel naar Zaltbommel. Fietsers die vanaf Zaltbommel in de richting van Rossum en Heerewaarden rijden, steken ter hoogte van de H.C. de Jonghweg de drukke Van Heemstraweg over. Op het kruispunt hebben zich in het verleden meerdere zware ongevallen voorgedaan.

Gevaarlijk
Het wordt dan ook al jaren gezien als een van de gevaarlijkste verkeerslocaties binnen de gemeente Maasdriel. Door het kruispunt te vervangen door een rotonde verwacht de gemeente dat de onveilige situatie verleden tijd wordt. Wethouder Jan-Hein de Vreede was dan ook blij verrast toen de provincie met dit voorstel op de proppen kwam.

550.000 euro
De kosten van het project zijn door de provincie, die als wegbeheerder van de Van Heemstraweg de uitvoering verzorgt, geraamd op 1,1 miljoen euro. Daarvan bedraagt de gemeentelijke bijdrage 550.000 euro.

2022
Als het geld er komt, kan de aanleg naar verwachting in 2022 worden gestart. "Het bestemmingsplan moet aangepast worden en er moet grond aangekocht worden, omdat de Achterdijk een stukje verlegd moet worden. Vandaar dat er waarschijnlijk niet eerder begonnen kan worden", licht De Vreede toe.

Gemeenteraad
Het voorstel vanuit het college van burgemeester en wethouders om 550.000 euro uit te trekken voor de rotonde wordt op donderdag 19 september in de gemeenteraadsvergadering besproken. De Vreede heeft goede hoop dat de raad groen licht geeft.

Janneke Boogaard/Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden