• Henri Seepers in actie als DJ Seepman.
• Henri Seepers in actie als DJ Seepman. Foto: Sjoerd van Kampen

Hedelse dj: 'Vinyl draaien heeft iets nostalgisch'

Algemeen 441 keer gelezen

HEDEL • Henri Seepers (48) draait zijn hele leven al plaatjes. Dit voorjaar stopte hij met werken en zette hij de stap om fulltime DJ te worden.

En toen stond hij ineens te spelen met Hans Dulfer

Als klein jongetje droomde Henri Seepers van een carrière in de muziek. Nu hij 48 jaar oud is, heeft hij dit jaar de stap gezet om fulltime DJ te worden, DJ Seepman.

Meltingpot
Vorige week beleefde hij een geweldig moment: hij heeft opgetreden met de bekende saxofonist Hans Dulfer. Dat was tijdens de opening van de expositie 'Meltingpot' in De Cacaofabriek in Helmond. Henri is er nog steeds een beetje beduusd van. Begin juni werd hij gebeld door iemand van de organisatie van de expositie. Ze kenden elkaar van Urban Matterz, een groot hiphopfestival, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd en waar Henri in het verleden al heeft gedraaid.

Hans Dulfer
De expositie is georganiseerd ter ere van het lustrum. "Tijdens dat telefoontje vroeg de organisator of ik even wilde bellen met Hans Dulfer, omdat ik daar mee moest samenwerken", vertelt Henri. "Hans Dulfer? vroeg ik. 'Toch niet dé bekende Hans Dulfer?'" En inderdaad. het ging om de beroemde saxofoonspeler. Henri verzamelde moed en belde hem op. "Dat was een heel leuk gesprek", vertelt hij. "We zaten twintig minuten aan de telefoon om te bespreken wat we tijdens de opening van de expositie zouden gaan doen. Aan het eind spraken we af om een keertje te repeteren."

Freestylen
Die repetitie is er niet van gekomen. Het lukte niet om een afspraak te maken en Henri had er een hard hoofd in. Op zondag 18 augustus reed hij naar Helmond, waar hij een half uur voor aanvang van de officiële opening even kennismaakte met Dulfer, die voor de gelegenheid ook een gitarist had meegenomen. "Ik werd achter de draaitafel gezet om plaatjes te draaien", vertelt Henri. Op enig moment zei Dulfer tegen hem 'Dan gaan we nu even freestylen'. "

Funky
Daar hadden we dus niets over afgesproken", lacht de Hedelnaar. "Ik heb iets echt funky's gezocht en pakte 'I got my mind made up' van Instant Funk. Eerst speelden Dulfer en zijn gitarist en daarna zijn we spontaan samen gaan spelen. In totaal ruim zeven minuten."

PaasPop
Het optreden werd een succes, waar de dj nog steeds heel blij van wordt. Het was niet zijn eerste 'echte' optreden. In april van dit jaar stond hij al op PaasPop, hij draaide op Kings of Colours in Den Bosch en op Decibel in Hilvarenbeek. Mooi ook was zijn deelname aan Mysterieland. "En ik heb een paar keer gedraaid voor BF Events", vertelt hij. Die evenementenorganisatie is onder andere verantwoordelijk voor het muziekfestival 'Lekker aan de Waal' in de uiterwaarden bij Zaltbommel.

Heerewaarden
Henri is geboren in Heerewaarden. Toen hij een jaar of 9 was, kreeg hij van zijn ouders zijn eerste platenspeler. "Van Philips", weet hij nog goed. "Je kon de boxen er aan klikken, zodat het een koffertje werd." In die tijd had hij een vriendje, Paul van Zetten, wiens vader champignonkweker was. "Zijn vader gebruikte een karretje om de champignons naar de veiling te brengen. Op zaterdag mochten wij dat karretje gebruiken. We zetten dan mijn platenspeler erop en reden naar het pleintje bij de bakker. Daar gingen we dan samen plaatjes draaien."

Voorkeur voor vinyl
Een paar jaar later verhuisde het gezin Seepers naar de nieuwbouwwijk in Rossum. Pas toen Henri in 1989 voor zijn dienstplicht naar Duitsland werd gestuurd, begon hij echt veel platen te kopen. "Tegenwoordig is alles gedigitaliseerd, maar zelf heb ik nog een voorkeur voor vinyl draaien", zegt hij. "Ik vind dat een ambacht, het heeft iets nostalgisch."

Teksten
Hij draait ook het liefst soul, funk, dance classics, old scool hip hop en disco. "Met teksten die ergens over gaan. Als je er goed naar luistert, leer je er belangrijke dingen over. Echte levenslessen zijn het."

Radiostations
Na zijn militaire dienst verdiende Henri de kost bij verschillende werkgevers, maar zijn hart ging altijd uit naar de muziek. In de weekenden draaide hij waar hij maar kon: bij lokale radiostations RTM en Dijkland FM, in discotheek De Prins in Kerkdriel, café De Kroon en café De Stoep, de Happy Station Drive In Show en op festival Boombox in Zaltbommel. En nu heeft hij er eindelijk écht zijn beroep van gemaakt.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden