Afbeelding
INGEZONDEN MEDEDELING

De woontrends voor 2019, tips en tricks

Algemeen 174 keer gelezen

We zitten alweer halverwege 2019 en daarom is het tijd om eens te kijken naar wat de woontrends zijn van dit jaar. Je kunt je huis per slot van rekening ieder moment van het jaar een make-over geven. Lees snel verder voor de laatste trends voor de huiskamer, keuken en badkamer en ontdek waar je het beste voor je huis kan shoppen in Bommelerwaard en omstreken.

Woonkamer
Voor de woonkamer is één van de trends van dit jaar vooral veel kleur. Voer bijvoorbeeld dezelfde kleurgroep volledig door in je huiskamer. Hierdoor passen ze allemaal goed bij elkaar en op deze manier wordt je interieur al snel één geheel. Voorbeelden van hippe kleuren zijn beige tinten, okergeel, wijnrood en donkerpaars. Een andere kleur die helemaal in is, is Spiced Honey. Deze warme kleur is een combinatie van amber en een kleurenvariatie van honing. Het voordeel van deze kleur is dat het past in ieder interieur en kleurenschema. Wil je het net iets gedurfder aanpakken, kies dan voor de jungle trend. Neem bijvoorbeeld behang met een natuurprint van bloemen, bladeren of vogels. Deze natuurtrend komt ook terug in de meubels. Daarbij is natuurlijkheid en duurzaamheid erg belangrijk dit jaar. Kies dus voor duurzame materialen. Als laatste zijn ronde vormen ook helemaal in. Ga bijvoorbeeld voor een ronde spiegel, rond vloerkleed en een mooie ronde eettafel.

Keuken
Kleur vindt je in 2019 ook terug in de keuken. Je kunt dus voor iets anders kiezen dan een wit of houten aanrecht. Kleuren als geel, okergeel en koper zijn helemaal in. Als je liever toch niet zo'n opvallende kleur voor je keuken wilt, dan kun je ook kiezen voor een matte zwarte keuken. Een andere belangrijke trend van dit jaar zijn brede keukenlades. Hierin kun je van alles kwijt en je hebt dus niet meer zoveel keukenkastjes nodig. Dit zorgt voor een strakker uiterlijk. Volgens de trends kun je het beste gietijzeren keukengerei in die brede lades leggen. Deze gietijzeren spullen, van grillplaten tot bakvormen en pannen, geven een hele stoere uitstraling aan je keuken. Daarnaast komt de natuurtrend van de huiskamer ook hier weer terug. Het is helemaal hip om wat groen neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor mooie kruidenplantjes op je vensterbank of aanrecht. Praktisch en decoratief tegelijk.

Badkamer
Natuurlijk is ook in deze ruimte van je huis het natuurlijke materiaal één van de belangrijkste trends van dit jaar. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van hout of natuursteen zoals marmer. Ook in accessoires kun je de natuur laten terugkomen. Kijk bijvoorbeeld naar klei of rotan voor de kleinere spulletjes in je badkamer. De natuurtrend geldt ook voor de kleuren in je badkamer. Kies voor aardetinten, groen of blauw. Deze combineren heel mooi met natuurlijk materiaal. Ook mat zwart en koper zie je veel terug in bijvoorbeeld douchekoppen en kranen. Wil je je douche verbouwen, kies dan voor een mooie inloopdouche. Huur wel een Loodgieter in om alles zo professioneel mogelijk aan te sluiten.

Waar kun je het beste shoppen
Nu alle trends van dit jaar duidelijk zijn, is het ook belangrijk om te weten waar je precies kunt gaan shoppen om ze in je huis toe te gaan passen. Als je je muren van een nieuw hip kleurtje wilt voorzien, breng dan eens een bezoekje aan de Karwei bij 's Hertogenbosch. Je vindt er maar liefst meer dan 2000 soorten verf en verfartikelen. Ook is er een ruime keuze voor behang. Voor leuke, kleurrijke en natuurlijke accessoires kun je ook eens een kijkje nemen bij de Leen Bakker die in de buurt van de Karwei te vinden is. Als je graag duurzame en hippe badkamermeubels en materialen wilt kopen voor de make-over, ga dan bijvoorbeeld eens naar BadkamerID in Vught. Ze hebben hier veel keus tussen natuurlijke materialen zoals houten badkamerkastjes en marmeren badkuipen. Voor een goede Loodgieter google je op 'loodgieter Rotterdam' en je vindt snel een goede lokale vakman die je helpt bij de installaties van je keuken of badkamer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden