Kermis Kerkdriel
Kermis Kerkdriel Foto: Lya Cattel

Burgemeester tevreden over verloop Drielse kermis

Algemeen 459 keer gelezen

KERKDRIEL • Burgemeester Henny van Kooten is tevreden over de Drielse kermis, die vorige week weer werd gehouden op het Mgr. Zwijssenplein.

Vanuit de gemeente werden de wettelijke taken vervuld; veiligheid, vergunning, toezicht en handhaving.

Brandveiligheidsvoorschriften
In de brandveiligheidsvoorschriften is bepaald dat er tussen de attracties en gebouwen meters afstand moet zijn, en dat gaat niet op het Monseigneur Zwijssenplein.

Waardering
Desondanks heeft Burgermeester Henny van Kooten toch zijn handtekening onder de vergunningsaanvraag van de kermis gezet. "Mijn waardering voor alle Drielenaren die er dit jaar weer een gezellige kermis van hebben gemaakt. In verband met strenge veiligheidseisen heb ik dit jaar extra mijn nek uitgestoken. Dit werd goed ontvangen door de Drielse inwoners. Als we deze voorschriften hadden gevolgd dan kon de kermis niet meer op het Monseigneur Zwijssenplein plaatsvinden. Gelukkig zijn de Drielse inwoners hier goed mee omgegaan en is mijn vertrouwen bevestigd," aldus burgemeester van Kooten tijdens de jaarlijkse evaluatie van de kermis.

Na de Europese aanbesteding en nieuwe organisator voor de kermis was het voor alle partijen even spannend hoe de kermis zou verlopen. De verwachtingen waren hoog, maar zijn zeker waargemaakt.

Incidenten
Naast wat kleine incidenten is de Drielse kermis ook dit jaar positief verlopen; voor bezoekers, exploitanten, organisator, horeca, politie en ook voor de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden