Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Wethouder gaat in gesprek met dierenasiel

Algemeen 745 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wethouder Adrie Bragt gaat binnenkort om tafel met het bestuur van Dierenasiel Bommelerwaard.

Dat zei hij tijdens de behandeling van de Perspectiefnota in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Daniëlle van der Wiele van de VVD vroeg donderdag opnieuw aandacht voor het asiel. Dat deed ze afgelopen november tijdens de behandeling van de begroting ook al. Toen werd een motie aangenomen waarin staat dat het college gaat onderzoeken of de gemeente kan helpen bij de bouw van een nieuw onderkomen voor het verouderde dierenasiel aan de Steenweg in Bruchem.

Regierol
In de Perspectiefnota wordt het asiel niet genoemd. "Dat valt tegen", vindt Van der Wiele. "Wij willen graag dat de wethouder een regierol op zich neemt."

Asielbeheerder
Bragt zei dat hij al een afspraak heeft staan met het bestuur. Dan praat hij ook over de problemen die een paar weken geleden zijn ontstaan na het vertrek van asielbeheerder Wilma de Joode. Zij is na ruim tien jaar opgestapt bij het asiel. Een groep vrijwilligers is boos en verdrietig over haar vertrek en is een petitie gestart om het aftreden van het bestuur te eisen.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden