• Harriët van Krieken overhandigt de tasjes aan Dick Weijers, één van de voorraadbeheerders bij Voedselbank Bommelerwaard.
• Harriët van Krieken overhandigt de tasjes aan Dick Weijers, één van de voorraadbeheerders bij Voedselbank Bommelerwaard. Foto: Janneke Boogaard

Kerken regelen vakantietas voor kinderen

Algemeen 507 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Honderd kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben krijgen deze week een tas vol leuke spullen en tegoedbonnen. De protestantse kerken van Zaltbommel, Rossum, Hurwenen en Heerewaarden namen het initiatief.

Kratten vol kleurige tasjes staan klaar bij de Voedselbank in Zaltbommel. Via die organisatie worden de rugzakjes verspreid in gezinnen met kinderen vanaf vier jaar. Ook Buurtzorg Jong zorgt dat de tassen terecht komen bij kinderen die normaal gesproken niet vaak een extraatje krijgen.

Vakantiegevoel
Sommige spullen passen niet in de rugzak: een tennisset, vlieger, waterpistool of emmer met schepjes. Je krijgt er spontaan een vakantiegevoel van. Onder meer de Blokker sponsorde speelgoed.

Tegoedbonnen
Binnen in de tas volgen nog meer verrassingen in de vorm van tegoedbonnen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld naar natuurspeeltuin Hoppies, camping Heerewaarden of de toren van de Sint-Maartenskerk beklimmen. Bij de ijssalons Tiesimo, Hygge en Zwijsje worden voor deze kids ijsjes getapt.

Olievlek
Harriët van Krieken van de Protestantse Gemeente Zaltbommel nam het initiatief om de Actie Vakantietas van Kerk in Actie in de Bommelerwaard uit te rollen. "Het is heel mooi om te zien hoe de actie als een olievlek uitbreidt. Ten opzichte van vorig jaar, toen Kerk in Actie dit voor het eerst organiseerde, doen er nu veel meer kerken mee. En ook binnen de Bommelerwaard kwamen steeds meer aanmeldingen van sponsors", zegt Harriët blij. In de kerken werd daarnaast gecollecteerd voor de actie.

Iets concreets
Wilma van Boxel van de Tweestromengemeente (Rossum, Heerewaarden en Hurwenen): "Ook wij waren meteen enthousiast. Het is fijn om iets concreets te kunnen doen voor mensen dichtbij en de mensen uit de kerk daarbij te betrekken. Ik hoop dat we dit volgend jaar weer kunnen organiseren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden