Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Camping Maaszicht Kerkdriel wordt 'Resort aan de Maas'

  •   4538 keer gelezen

KERKDRIEL • Camping Maaszicht is overgenomen door het bedrijf Europarcs, dat in Nederland al dertien luxe vakantieparken exploiteert. De beruchte Kerkdrielse camping gaat helemaal op de schop en wordt omgetoverd tot luxe 'Resort aan de Maas'. 

Op dit moment is het op zijn zachtst gezegd nogal een zooitje op de camping. Er staan veel vervallen stacaravans, waarvan een groot deel permanent bewoond. Door onder andere arbeidsmigranten, maar ook door 'zorggezinnen', zelfs kinderen wonen er. De afgelopen jaren was het regelmatig raak op Maaszicht. Er werden hennepkwekerijen opgerold, er waren regelmatig brandjes en conflicten, met als triest dieptepunt een liquidatie op oudejaarsavond in 2015. Twee leden van de Amsterdamse onderwereld hebben hiervoor deze week levenslang gekregen, een derde verdachte kreeg dertig jaar gevangenisstraf.

Jarno Goesten
Nu het terrein verkocht is aan Europarcs komt er aan al die ellende een einde. Burgemeester Henny van Kooten is daar ontzettend blij mee. Hij nam een aantal jaren geleden het initiatief om een koper te zoeken voor de camping, waar in totaal zo'n driehonderd stacaravans en chaletjes staan. Hij benaderde Jarno Goesten, eigenaar van De Arend project & Horeca Inrichters in Waardenburg. Goesten schakelde zijn goede vriend Wim Vos van Europarcs in.

Poort van Amsterdam
Europarcs heeft in het verleden meerdere totaal vervallen recreatieparken opgekocht en omgebouwd tot goedlopende resorts, die weer helemaal van deze tijd zijn. Een mooi voorbeeld is de Poort van Amsterdam aan het Markermeer. "Binnen twee jaar is het ons gelukt om hier een van de mooiste parken van Nederland van te maken", vertelt Vos.

Schrijnende gevallen
De huidige bewoners van Maaszicht zijn een paar weken geleden op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen. Volgens burgemeester Van Kooten gaat de gemeente 'een schild vormen voor de mensen die zorg nodig hebben': "Het is nu nog  één treurnisdal, Fort Oranje 2. Voor de schrijnende gevallen gaan we als gemeente een oplossing zoeken."

Buitenbekleding
Niet alle bestaande stacaravans hoeven te verdwijnen. "We gaan met alle eigenaren in gesprek", belooft Wim Vos. "En we zoeken voor iedereen naar een oplossing. "Als een caravan of chalet in goede staat is, kan daar misschien een plek voor gevonden worden. We passen dan de buitenbekleding aan, zodat het nog in het geheel past." Voor andere chalets en caravans helpt Europarcs naar het zoeken van een andere camping.

Hoge kwaliteit
De nieuwe onderkomens, in totaal 175, worden van hoge kwaliteit, belooft Europarcs. Het bedrijf van Jarno Goesten levert de interieurs, ook al 'van hoge kwaliteit'. De architectuur wordt gevarieerd, voor elk wat wils. Lokale ondernemers worden ingeschakeld om het project uit te voeren.

Betaalbaar
"We mikken op een heel gevarieerd publiek", zegt Vos. "Het is luxe, maar moet wel betaalbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen." Hij verwacht dat de huurprijzen vanaf 65 euro per nacht zullen zijn.

Alleen nog vakantiegangers
Particulieren en investeerders kunnen ook zelf een chalet aanschaffen, die prijzen zullen vanaf 60.000 euro zijn. "Permanente bewoning mag absoluut niet meer, we willen geen verloedering meer, alleen nog maar vakantiegangers", benadrukken Goesten en Vos.

Golfbaan
De jachthaven blijft bestaan, maar de entree van het park wordt verplaatst van de haven naar de kant van de golfbaan. "Dat geeft een mooier élan, het zorgt voor minder verkeer op de dijk", aldus Vos.

Openbaar strand
Euorparcs heeft met de gemeente afgesproken, dat het strand openbaar toegankelijk wordt. Dagrecrecranten kunnen hier van het water genieten, vissen of barbecueën.

Dit jaar wordt de boel geïnventariseerd en ontruimd. Daarna moet Europarcs de vervuilde grond saneren, zo is met de gemeente afgesproken. Vos hoopt in 2020 met het grondwerk te kunnen beginnen. "Het zou mooi zijn als we volgend jaar zomer iets concreets kunnen laten zien", zegt hij.

Een idee van hoe het er allemaal uit komt te zien staat in het Beeldkwaliteitsplan.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }