Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Geen partij

  •   313 keer gelezen

Geen partij

Ik heb nogal eens te maken met West Betuwe want mijn molen staat zoals jullie weten in Ophemert en dat valt sinds 1 januari 2019 onder die fusiegemeente. Heerlijk zo'n fusie want dat betekent doorgaans een nieuwe burgemeester. Ik ben daar gek op want er zitten altijd wel columns in.

Voor die post van burgemeester hebben zich ondertussen vijftien kandidaten gemeld. Daar zitten maar liefst zes oudgedienden bij. Dat is logisch want die markt krimpt vanwege alle fusies. Zeven mensen komen van buiten de politiek of het algemeen bestuur. Die verzieken natuurlijk de markt maar zo werkt het in deze vrije economie. Hoewel vrij? De procedure bij zo'n benoeming is nogal omslachtig. Eerst komt de commissaris van de koning aan zet. Dan een vertrouwenscommissie en vervolgens de gemeenteraad, de minister en zelfs de koning en dan snap je niet dat er soms van die ongelooflijke koekenbakkers benoemd worden.

Wat me voor West Betuwe opvalt is, dat er onder die vijftien kandidaten eentje is die geen politieke partij heeft opgegeven. Tussen een stapeltje VVD'ers, CDA-klanten, SGP'ers en een van Groen Links en zelfs een van 50plus valt dat wel op.

En ik weet niet of het een aanbeveling is. Het zou het voor mij wel interessant maken. Vergeten in te vullen, onzorgvuldigheid of dwarsigheid? Dat laatste natuurlijk.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }