• Dit dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
• Dit dak komt vol te liggen met zonnepanelen. (Foto: Coöperatie Bommelerwaar)

Bommelerwaar start tweede zonnedak in Hedel

  •   406 keer gelezen

HEDEL • Na het eerste zonnedak op de gemeentewerf in Gameren start Coöperatie Bommelerwaar met de aanleg van een nieuw zonnedak. Ruim zevenhonderd panelen komen te liggen op de boerderij van de familie Van Venrooij in Hedel.

Op 28 juni wordt de start van dit project én het driejarig bestaan van de coöperatie gevierd. Geïnteresseerden zijn welkom. Gelijk lid worden en inschrijven voor het zonnedak kan dan natuurlijk ook.

Eigen stroom
Er is ook een zonnedak in voorbereiding in Rossum. Iedere inwoner van de Bommelerwaard kan meedoen en groene stroom uit dit gebied ontvangen door over te stappen op Bommelerwaar-Stroom. Dus ook mensen die geen geschikt dak hebben of geen geld om zelf zonnepanelen te kopen. 

Hoe meer deelnemers, hoe meer stroom er opgewekt kan worden. Het streven is om uiteindelijk 20.000 huishoudens en bedrijven in Zaltbommel en Maasdriel van Bommelerwaar-Stroom te voorzien.

Springkussen
Het feest op 28 juni is van 17:00-20:30 uur op de Sint Annaweg 1 in Hedel. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. Aanmelden voor dit evenement kan (maar is niet noodzakelijk) via de website van Bommelerwaar of via Facebook onder Evenementen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }