Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Bij Balletschool Bommelerwaard kan iedereen zichzelf zijn.
• Bij Balletschool Bommelerwaard kan iedereen zichzelf zijn. (Foto: Jim Numans)

Balletschool Bommelerwaard viert tienjarig bestaan

  •   119 keer gelezen

KERKDRIEL • Vrijdag 14 juni is het feest bij Balletschool Bommelerwaard. Dit jaar bestaat de balletschool tien jaar en is oprichtster en docente Mirjam de Haan vijftig geworden, dus dat gaat gevierd worden. 

Die middag krijgen de ballerina's een workshop zang en dans aangeboden door Linda en Fabian, waarvan ze in de avond allemaal iets laten zien in het theater van MFC De Kreek in Kerkdriel. Daarnaast zal door de balletschool onder de titel Feest teruggeblikt worden naar de afgelopen tien jaar.

Met en zonder beperking
Iedereen doet mee, met en zonder beperking, vanaf heel jong tot wat ouder. Zo is de balletschool ooit opgericht, om kleinschalig en op loopafstand (of de fiets) in de kernen van Maasdriel voor iedereen klassiek ballet aan te kunnen bieden.

Veel leerlingen met een beperking kwamen natuurlijk van wat verder dan fietsafstand. Voor deze groep ballerina's is er, afhankelijk van hun beperking,  natuurlijk bij iedere balletschool plek in een reguliere dansgroep, maar deze balletschool is special opgezet om iedereen met een beperking onbeperkt te laten genieten van dansen. Kleine groepen van vijf of zes ballerina's waar je heerlijk jezelf kunt verliezen in de mooie muziek. 

Iets extra's
Vanwege de kleinschalige opzet worden de voorstellingen altijd aangevuld met iets extra's, anders is het wel heel snel klaar. Er zijn zangers geweest, musici uit de eigen balletgroep, dansers van bijvoorbeeld de Vooropeleiding Hedendaagse Dans en er is op hele leuke locaties gedanst, zoals op bijvoorbeeld Loevestein, tijdens De Waard op de Kaart, maar ook samen met Main Music School in De Kreek en op braderieën.

Vrijkaarten

Balletschool Bommelerwaard heeft een aantal vrijkaarten apart liggen voor oud-leerlingen die vrijdag 14 juni willen komen kijken. De zaal gaat om 19:00 uur open en de uitvoering duurt tot ongeveer 20:15 uur. Oud-leerlingen kunnen een mailtje sturen naar balletfeest@gmail.com. "Lijkt ons enorm leuk om de kleine roze dotjes van het eerste uur nu na al die jaren weer eens terug te zien", zegt Mirjam. "Dan wordt het niet alleen een voorstelling waarmee we tien jaar de balletschool vieren maar meteen ook een kleine reünie."

Andere belangstellenden kunnen ook mailen. Zij krijgen dan donderdag te horen of er nog plaatsen vrij zijn. Kaartjes zijn niet te koop, de voorstelling is alleen toegankelijk voor wie op de gastenlijst staan.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }