Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Ook vorig jaar was de voorstelling heel geslaagd.
• Ook vorig jaar was de voorstelling heel geslaagd. (Foto: aangeleverd)

Voorstellingen Uniek Fitness in De Poorterij

  •   205 keer gelezen

ZALTBOMMEL/AMMERZODEN • De jaarlijkse dansvoorstelling van Uniek Fitness is voor het eerst in een echt theater. Dat wordt extra genieten voor de jonge deelnemers en het publiek op 15 juni.

Maar liefst dertien groepen zullen het podium betreden. Dat geeft een gevarieerd beeld: van stoere urban, streetdance, breakdance en hiphop, tot vrolijke bollywood, gevoelige moderne dans en feestelijke showdance.

Een speciale rol is weggelegd voor het nieuwe demoteam van Uniek Fitness, dat vanaf komend seizoen ingeschakeld kan worden bij evenementen in de regio. En ook de kickboksleerlingen laten tijdens de show zien wat ze in de lessen hebben geleerd.

Van peuter tot puber
In leeftijd variëren de dansers van drie tot zestien jaar.

Dagboek
Het thema is de regenboog, dat wordt door middel van een dagboek voorgelezen. Door de kleuren wordt het publiek meegenomen in een verhaal. Wendy Hetzscholdt, coördinator van de zes kidsdocenten bij de Ammerooise sport- en dansschool, vertelt: "De kleur kan tot uitdrukking komen in de muziek, de titel van het nummer, de kostuums of de belichting."

Elk jaar een beetje mooier
Theater De Poorterij biedt daarvoor meer mogelijkheden dan de dorpshuizen waar Uniek eerder optrad. "De vorige locaties zijn inmiddels ook te klein qua podium en hoeveelheid publiek. En we willen de voorstelling elk jaar een beetje mooier maken, daar past ook een echt theater bij. De mensen uit Ammerzoden moeten nu alleen tien minuutjes verder met de auto, maar die moeite zal beloond worden", voorspelt Wendy.

Maanden oefenen
De leerlingen zijn al sinds de herfst aan het oefenen voor de show, nadat de docenten in verschillende brainstormsessies het thema hebben bedacht en vervolgens de choreografieën hebben uitgewerkt. Ook op de dag zelf gebeurt er achter de schermen meer dan menigeen vermoedt. "Zo hoort het ook!" lacht Wendy.

De voorstelling 'Het Dagboek van Uniek' is op zaterdag 15 juni twee keer te zien; om 14:00 en 18:00 uur. Kaartjes kosten 10,00 euro inclusief een drankje en zijn verkrijgbaar via de website van het theater.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }