Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Greenpeace
DOSSIER: GEITEN

Greenpeace plaatst actiebord in Hurwenen

  •   1232 keer gelezen

HURWENEN • Greenpeace heeft donderdag een groot bouwbord geplaatst in Hurwenen, om aandacht te vragen voor investeringen van de Rabobank in het geitenbedrijf van Van der Schans.

Greenpeace voert deze ludieke actie om het investeringsbeleid van de Rabobank aan de kaak te stellen. "Niet om de geitenboer met de bouwplannen te bekritiseren", legt de organisatie uit op haar website. "We vragen de bank om de investeringen in de vee-industrie te stoppen, samen met boeren te werken aan de omschakeling naar ecologische landbouw met minder dieren en haar politieke invloed te gebruiken om deze broodnodige verandering aan te jagen."

Vaker actie
De milieuorganisatie voert vaker actie tegen investeringen van de Rabobank. Zo werden borden geplaatst over omstreden bouwplannen van een megastal voor 16.000 varkens in Oirschot, een mestfabriek in Oss en een stal met 21.000 varkens en meer dan 60.000 ton mestvergisting in Horst.

Uitbreiding
De geitenstal van Van der Schans in Hurwenen telt momenteel 7000 geiten. Na de uitbreiding zouden dat er 13.000 moeten worden.

Bewoners van Hurwenen en Rossum maken zich daar grote zorgen over.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }