Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Bourgondische rally

  •   219 keer gelezen

Bourgondische rally

Soms heb ik gewoon zin om een rottig stukje te schrijven maar dan lukt het me maar niet iets negatiefs op het beeldscherm te krijgen. Neem nu die bourgondische rally van de Lionsclub De Bommelerwaard. Daar zitten minimaal drie zure zeikcolumns in. Over Lions is meer dan genoeg te zeggen, bourgondisch leven is langzamerhand net zo erg als fout zijn in een oorlog en een heuse autorally stamt uit een grijs verleden van tevreden klapstoelen in de berm met een thermosfles koffie.

Erg? Welnee, gewoon auto rijden en lekker eten en drinken. En nodig de Rotary dan ook gelijk maar uit: "Na ons de volgende rally en laat die zondvloed maar zitten."

Zal ik een stel bomen ter compensatie van de CO2-uitstoot planten? Dan kunnen jullie lekker tevreden rijden en los gaan. Dat is hard nodig want de gemiddelde Quinoatrut weet niet eens meer wat bourgondisch betekent. De cholesterollijder kun je niet meer bereiken en de maniakken die al rekkend en strekkend door ons beeld zuurstokken al helemaal niet.

Begrijp me goed. Ik ben nog steeds in goede conditie. Twee weken vorst en ik sta aan de start in Leeuwarden maar wel op mijn eigen manier. En dat herken ik in de Lions en Bram Hoorn van die bistro. Op zondag 16 juni giet it oan.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }