Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De trekpont wordt zondag in gebruik genomen.
• De trekpont wordt zondag in gebruik genomen. (Foto: aangeleverd)

Recreatiegebied Zandmeren maakt zich op voor open dag

  •   336 keer gelezen

KERKDRIEL • De open dag op De Zandmeren wordt zondag nog groter dan vorig jaar. Met als speciaal hoogtepunt de ingebruikname van het trekpontje om 14:00 uur.

De kinderen van de Kerkdrielse basisscholen zijn uitgedaagd een naam te verzinnen voor het pontje, waarmee wandelaars voortaan een rondje kunnen wandelen rond De Zandmeren. Ter plekke wordt de winnaar bekendgemaakt, die samen met de wethouder het scheepje officieel mag openen.

Attracties en demo's
Verder zijn er allerlei attracties en demonstraties, al dan niet gerelateerd aan het water. De reddingsbrigade en brandweer laten zien hoe ze werken, de zeeverkenners geven acte de présence, het jeugdorkest van koninklijke harmonie Semper Crescendo zorgt voor een vrolijke noot, actievelingen kunnen de stormbaan uitproberen, er zijn gratis rondvaarten en belangstellenden kunnen zien hoe je met een drone kunt vliegen. Natuurlijk zijn ook de terrassen geopend.

Roller coaster
Spectaculair is ook de mobiele roller coaster die weer wordt opgesteld door Zandmeren BV. De hindernis wordt genomen in een Land Rover. "Deze attractie is vier meter hoog. Het spectaculaire eraan is dat als je bijna bovenop bent, je niet ziet hoe je weer naar beneden gaat", vertelt Gisela Verweij van Zandmeren BV. Wees gerust: een ervaren instructeur bestuurt de auto. Ook kinderen mogen mee in de Land Rover Experience, maar wel begeleid door een volwassene.

Iets verderop is de steiger waarin authentieke schepen liggen, waar het publiek deze dag aan boord kan stappen om te kijken. Onder andere sleepbootjes zijn te bezichtigen.

Plattegrond en stempelkaart
Ter plekke is een plattegrond verkrijgbaar, zodat bezoekers een goed overzicht hebben van het aanbod. Bij elke activiteit is een stempel te halen. Volle stempelkaarten kunnen worden ingeleverd bij de organisatie van de open dag, die aan het eind van de dag drie prijswinnaars uit de kaarten trekt.

De open dag vindt zondag 26 mei plaats van 10:00-17:00 uur. De ondernemers in het recreatiegebied presenteren zich hiermee gezamenlijk en geven een feestelijk startsein voor het recreatieseizoen. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst onder de paraplu van Ondernemersvereniging De Zandmeren, die vorig jaar officieel is opgericht.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }