• De Bommelero's met rechts voorzitter Ans Sipos op de bas.
• De Bommelero's met rechts voorzitter Ans Sipos op de bas. (Foto: aangeleverd)

De Bommelero's in Zaltbommel bestaan 20 jaar

  •   800 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het begon als een vriendengroep in Zaltbommel die met ritme-instrumenten sambamuziek wilde maken. Twintig jaar later is het een bekende sambaband met zo'n twintig leden die tot in het buitenland wordt uitgenodigd.

Sambaband De Bommelero's werd in 1999 opricht door zeven vrienden en geleid door Henk Vos, die de nummers schreef en muzikaal leiding gaf.

Geo Kanselaar

Sinds 2008 wordt de groep geleid door instructeur Geo Kanselaar. Elke dinsdagavond oefenen ze in dorpshuis De Kil in Hurwenen. Vanuit Zaltbommel kun je het niet horen, maar er wordt twee uur lang enthousiast geoefend op trommels, snares, bellen en shakers.

Carnaval

Een maand na de oprichting liep de groep al mee met de Bommelse carnavalsoptocht, tot vreugde van de bandleden en lichte irritatie van de lopers achter de band, want De Bommelero's kenden toen nog maar één nummer.

Groot repertoire

Twintig jaar later heeft de groep een groot repertoire.

Voor hun muziek, maar ook voor hun bijzondere kleding, worden De Bommelero's in het hele land uitgenodigd om festivals, braderieën en andere evenementen op te vrolijken.

Duitsland

Ook verzorgt de band op verzoek workshops voor scholen, bedrijven of organisaties. Het hoogtepunt van het jaar is het Sambakarneval in het Duitse Bremen, waar de Bommelaren elk jaar hoge ogen gooien. Dit jaar werden leden van de groep zelfs geïnterviewd door de Duitse televisie.

"Het draait om de muziek", zegt voorzitter Ans Sipos. "Maar gezelligheid is zeker zo belangrijk. Dus wie van muziek én gezelligheid houdt, is van harte welkom om eens te komen luisteren. We zoeken regelmatig nieuwe mensen." 

Wie zich aanmeldt, is gewaarschuwd: "Tijdens de repetities wordt er hard gewerkt, maar je moet wel energie overhouden voor de druk bezochte derde helft!"

Meedoen?

De Bommelero's zoeken bass-spelers. Op 14 mei aanstaande start ter kennismaking een speciale Bass-Class (grote trom, zie foto). Voor 20 euro krijg je zes lessen op dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. En als het je bevalt kan je doorstromen naar de groep. Schrijf je snel in. Er kunnen zes mensen meedoen, dus vol=vol.

Aanmelden kan op info@bommeleros.nl

Kijk voor meer informatie, foto's en filmpjes op www.bommeleros.nl of facebook.com/De-Bommeleros

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }