Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Thea en Cees in 2019.
• Thea en Cees in 2019. (Foto: aangeleverd)

Cees Rike en Thea Stehmann vijftig jaar getrouwd

  •   601 keer gelezen

ZALTBOMMEL • 'Echte Bommelaren' Cees en Thea Rike vierden zondag hun 50-jarige bruiloft. Samen runden ze vele jaren een sportwinkel in het centrum van Zaltbommel.

De twee leerden elkaar kennen op de ijsbaan, waar Thea een schaatswedstrijd won en Cees haar kwam feliciteren. Op 14 april 1969 gaven ze elkaar het jawoord in de kerk en het stadhuis van Zaltbommel.

Hun leven is al die tijd in het teken van sportiviteit blijven staan.

Olympia

Thea stond onder meer aan de wieg van Badminton Club Olympia en gaf daar lang de jeugd les.

Voetbalclubs

Cees trainde circa twintig jaar eerste elftallen van diverse regionale voetbalclubs, onder meer die van VV Rossum en natuurlijk Nivo Sparta. Bij die laatste club is hij sinds de jaren 60 op veel verschillende manieren betrokken geweest bij vrijwilligersactiviteiten. Toen zijn kleinzoon ging voetballen, leidde hij ook jeugdelftallen. Inmiddels trekt hij de kar om andere mensen tot vrijwilligerswerk te bewegen.

Sport Shop Aktief

In hun werkzame leven hebben ze veel plezier en passie gelegd in hun winkel, Sport Shop Aktief. Cees wist altijd precies wie de winkel binnenkwam en welke sporten hij of zij deed. Thea bekwaamde zich daarnaast ook in het graveren van sportprijzen. Nadat zij, mede om gezondheidsredenen, de winkel van de hand moesten doen, konden nieuwe eigenaren hun werk helaas niet lang voortzetten.

Nog steeds sportief

Hoewel beide echtelieden inmiddels de 70 zijn gepasseerd, zijn ze nog steeds sportief actief. Ze gaan elk jaar skiën. Samen wandelen ze veel, in Nederland en op vakantie in het buitenland. Cees loopt hard en doet aan fitness en Thea zwemt drie keer in de week haar baantjes en is regelmatig in de sportschool te vinden.

Vrijwilligerswerk

Thea doet daarnaast vrijwilligerswerk bij de Wielewaal en Cees bij Nivo Sparta. Ze hebben twee kinderen en drie kleinkinderen, waar ze graag tijd mee doorbrengen.

Hun Gouden Bruiloft vierden ze op de dag zelf in de Gasthuiskapel in Zaltbommel.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }