Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Wethouder Adrie Bragt in actie.
• Wethouder Adrie Bragt in actie. (Foto: Lya Cattel)

Trapveldje Poederoijen ingewijd tijdens Koningsspelen

  •   324 keer gelezen

POEDEROIJEN • De wethouders Adrie  Bragt en Gijs van Leeuwen hebben vrijdagochtend het sportveldje aan de Herman de Ruijterstraat sportief geopend. Daarbij werd de naam onthuld: Bakkerveld.

De naam Bakkerveld verwijst naar de voormalige eigenaar van de grond die het mogelijk maakte het sportveld op deze plaats te realiseren. Corné Klop, kleinzoon van de heer Bakker, onthulde de naam samen met wethouder Gijs van Leeuwen. 

Sportieve wethouders
Tijdens de openingshandeling werd gesuggereerd dat de wethouder waarschijnlijk niet zo snel gebruik zou maken van het veld, maar die haakte hier sportief op in. Zo ontstond spontaan een wedstrijd tussen wethouders Adrie Bragt, Gijs van Leeuwen en Thijs van Giessen van de Oranjevereniging. Gijs van Leeuwen ging voor de winst en schoot het snelst de bal in het doel. 

Aanwinst
Oranjevereniging Juliana is blij met deze aanwinst voor het dorp. Een sportveld in Poederoijen was al vele jaren een grote wens. Eerder maakte de jeugd uit het dorp gebruik van de zogenaamde trapveldjes. "Die naam was erg toepasselijk, daar de veldjes van hot naar her getrapt werden binnen het dorp. Er was veel behoefte aan een definitieve plek", zegt Tanje de Bode van de oranjevereniging.

Asfalt
In samenwerking met gemeente Zaltbommel, Rabobank Cooperatiefonds en Aannemersbedrijf Baas is het gewenste veld gerealiseerd. Het veld heeft een asfaltondergrond en is daardoor altijd te gebruiken. Het terrein bestaat uit een groot en een klein veld, waar de jeugd zowel kan voetvallen als volleyballen en basketballen. Een multifunctioneel veld en een aanwinst voor Poederoijen.

Na de officiële opening nam de jeugd van Poederoijen het veld officieel in gebruik tijdens de Koningsspelen.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }