Afbeelding
Foto: stockfoto

Gezamenlijke bedrijfsvoering Zaltbommel en Maasdriel behoeft finetuning

Algemeen 215 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Nu vier afdelingen van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel ruim twee jaar geleden zijn samengevoegd, is het tijd om wat zaken te heroverwegen. Zo wordt de financiële bijdrage per gemeente anders verdeeld.

Bij de start van Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) zijn alle budgetten voor de vier afdelingen van beide gemeenten overgeheveld naar de nieuwe organisatie. Daarnaast is het inwoneraantal meegewogen. "Intussen komen er natuurlijk nieuwe zaken bij, dus is er naar de toekomst toe gekeken wat de beste verdeling is. Het voorstel is om alleen naar het inwoneraantal te kijken", zegt wethouder Jan-Hein de Vreede.

Zaltbommel gaat meer betalen
Omdat Zaltbommel iets meer inwoners heeft, gaat die gemeente ruim een ton per jaar meer betalen en Maasdriel een ton minder. De gemeenteraad van Maasdriel stemt hier naar verwachting op 6 juni mee in.

Meer mensen en materiaal nodig
Daarnaast heeft de BVEB aangegeven dat er meer mensen en materiaal nodig zijn voor de afdeling Informatisering en Automatisering (I&A). Het Maasdrielse college stelt de raad voor om daar nog niet mee in te stemmen. De Vreede legt uit: "Het is op zich begrijpelijk dat er meer werk is voor I&A omdat de moederorganisaties groter worden. Maar dat heeft waarschijnlijk ook effect op de andere vier afdelingen: financiën, juridische zaken en P&O. We willen liever eerst in beeld hebben hoe het complete plaatje eruit gaat zien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden