Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: stockfoto

Gezamenlijke bedrijfsvoering Zaltbommel en Maasdriel behoeft finetuning

  •   193 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Nu vier afdelingen van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel ruim twee jaar geleden zijn samengevoegd, is het tijd om wat zaken te heroverwegen. Zo wordt de financiële bijdrage per gemeente anders verdeeld.

Bij de start van Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) zijn alle budgetten voor de vier afdelingen van beide gemeenten overgeheveld naar de nieuwe organisatie. Daarnaast is het inwoneraantal meegewogen. "Intussen komen er natuurlijk nieuwe zaken bij, dus is er naar de toekomst toe gekeken wat de beste verdeling is. Het voorstel is om alleen naar het inwoneraantal te kijken", zegt wethouder Jan-Hein de Vreede.

Zaltbommel gaat meer betalen
Omdat Zaltbommel iets meer inwoners heeft, gaat die gemeente ruim een ton per jaar meer betalen en Maasdriel een ton minder. De gemeenteraad van Maasdriel stemt hier naar verwachting op 6 juni mee in.

Meer mensen en materiaal nodig
Daarnaast heeft de BVEB aangegeven dat er meer mensen en materiaal nodig zijn voor de afdeling Informatisering en Automatisering (I&A). Het Maasdrielse college stelt de raad voor om daar nog niet mee in te stemmen. De Vreede legt uit: "Het is op zich begrijpelijk dat er meer werk is voor I&A omdat de moederorganisaties groter worden. Maar dat heeft waarschijnlijk ook effect op de andere vier afdelingen: financiën, juridische zaken en P&O. We willen liever eerst in beeld hebben hoe het complete plaatje eruit gaat zien."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }