Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Slot Loevestein

Ien Stijns geridderd bij afscheid van Slot Loevestein

  •   195 keer gelezen

POEDEROIJEN • Ien Stijns nam donderdag in stijl afscheid van Slot Loevestein: ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Burgemeester Peter Rehwinkel speldde het lintje op tijdens de afscheidsreceptie van de Gorinchemse Ien Stijns. Zij werkte sinds 1997 voor 36 uur in de week als directeur van Stichting Museum Slot Loevestein, maar in de praktijk besteedde zij gemiddeld 45 tot 50 uur in de week aan haar werkzaamheden.

Behouden
Dankzij haar inzet als zeer betrokken directeur is Slot Loevestein behouden voor de toekomst en kan het verhaal van het slot verteld worden aan toekomstige generaties. Zo heeft zij ervoor gezorgd dat een duurzame modernisering en kwaliteitsverbetering plaatsvond. Bezoekmogelijkheden werden geïntroduceerd en aantrekkelijk gemaakt voor scholen, personen en groepen.

Ruimte voor de Rivier
Tevens werd het slot betrokken bij Ruimte voor de Rivier met een bezoekerscentrum over de Hollandse Waterlinie en het Waterschap Rivierenland.

Vrijwilligerswerk
Daarnaast is Stijns bestuurlijk actief (geweest) voor de Stichting Vestingdriehoek (2004-2019), het Regionaal investeringsfonds Fruit Delta Rivierenland (2015-heden), de Rotaryclub (2002-heden), Stichting Rivierenland in beweging (2011-2019), Stichting Gorcum Educatie (2017-heden), de samenwerkende Waterliniemusea (2011-2015) en maakte zij deel uit van het Munnikenland klankbord van het Waterschap Rivierenland (2007-2016).

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }