Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Profiel

  •   226 keer gelezen

Profiel

Haha, wat een geneuzel. Een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. In de eerste plaats: benoem gewoon Rehwinkel voor zes jaar want dat scheelt een hoop gedoe en dus geld. En verder, een profielschets van een burgemeester? Wat staat daar nou helemaal in? Alle burgemeesters van Nederland zijn immers hetzelfde: verbinder, betrokken bestuurder, teamspeler, luisteraar en een mensenmens. Vooral dat laatste.

Je zou wel eens kunnen praten over "kettingdenken". Dat zo'n figuur ineens, met die malle ketting om, denkt iets te melden te hebben. Ja hoor, op de nieuwjaarsreceptie zeker. Dat we het samen moeten doen, dat we naar elkaar om moeten zien, dat we elkaar geen vliegen af moeten vangen, naast in plaats van tegenover elkaar moeten staan.

Of bij een ramp. Dat het zo erg is, dat we met de slachtoffers meeleven, dat datgene wat nu gebeurd is ons allemaal treft en dat de onderste steen boven komt. Hetgeen overigens bij mening ramp al gebeurd is.

Of bij een honderdjarig huwelijk. Dat die ketting dan vraagt hoe je dat dan wel niet voor elkaar krijgt. En wat het geheim van lang leven is. En als de echtelieden dan zeggen "zo veel mogelijk neuken", de burgemeester besmuikt lacht en denkt: "Mij niet gezien."

Maar nochtans: sterkte, gemeenteraadsleden op donderdag 28 maart. Sterkte, met de profielschets.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }