• Wethouder Peter de Vries (links) en ontwikkelaar Thijs van den Oord ondertekenen de principeafspraken.
• Wethouder Peter de Vries (links) en ontwikkelaar Thijs van den Oord ondertekenen de principeafspraken. Foto: Janneke Boogaard

Wonen in voormalig dorpshuis in Heerewaarden

Algemeen 567 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Het dorpshuis in Heerewaarden, dat overbodig werd door het MFC, wordt toch niet gesloopt. Er komen starterswoningen in. Ook voor de oude school en sporthal ligt een plan klaar.

In de meest oostelijke kern van Maasdriel vindt een flinke operatie plaats, die nu zijn voltooiing nadert. Na jaren plannen maken kreeg Heerewaarden vorig jaar een multifunctioneel centrum, waar het dorpshuis, de school en sportverenigingen onderdak vonden. De gemeente stelde als voorwaarde dat ontwikkelaar Joh. F. Goesten & Zn. ook de vrijkomende locaties een nieuwe invulling moest geven. Goesten bereikte daarover overeenstemming met vastgoedondernemer Thijs van den Oord van Sellenra. Die ging samen met de dorpsraad van Heerewaarden aan de slag.

Gezicht van het dorp
"Het dorpshuis is altijd goed onderhouden en daardoor in prima staat. Vandaar dat we dat niet slopen", legt Van den Oord uit. Thomas van Wamel van de dorpsraad is er blij mee: "Het is een gezichtsbepalend pand in het dorp."

Veel belangstelling
In het pand komen vier woningen van onder de twee ton. De indeling wordt in overleg met de kopers bepaald. Er is veel belangstelling voor deze woonvorm, vooral onder jongeren in Heerewaarden, zo bleek uit het aantal inschrijvingen. De verbouwing start naar verwachting rond de zomer.

Ongeveer een jaar later start de nieuwbouw van ongeveer dertien woningen op de locatie van de school en drie op de plek van de gymzaal. Hiervoor moet eerst het bestemmingsplan nog worden aangepast.

Maandag ondertekenden Van den Oord en wethouder Peter de Vries een principe-overeenkomst. Sellenra heeft ervaring met het transformeren van bestaande gebouwen en met binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden