Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Gemeente Maasdriel

Zestig vrouwen aan het ontbijt in gemeentehuis Kerkdriel

  •   303 keer gelezen

KERKDRIEL • De gemeente Maasdriel begon Vrouwendag (8 maart) goed met een werkontbijt waarbij ruim zestig ondernemende Bommelerwaardse vrouwen aanschoven.

In het gemeentehuis in Kerkdriel werd iedereen ontvangen door de Maasdrielse wethouder Anita Sørensen, vergezeld door Heleen van der Heide, voorzitter van Stichting Kompas. Wethouder Sørensen refereerde aan het thema van dit jaar, heldinnen. "Iedere vrouw heeft wel een heldin of een voorbeeldvrouw. Een vrouw die dichtbij haar staat of juist op afstand een rol speelt. Iemand die een bron van inspiratie is voor de keuzes die zij maakt in het leven. Vandaag zijn we bij elkaar en eren we deze sterke vrouwen die voor ons belangrijk zijn."

Programma
Na een ontbijt waar de deelneemsters kennis met elkaar konden maken werd er in de bibliotheek geluisterd naar een presentatie door lokale onderneemster Mariet Kamphuis. Aansluitend was er gelegenheid om met elkaar na te praten. Gesprekken gingen onder andere over het landelijke thema van dit jaar, heldinnen, en het feit dat dit jaar 100 jaar kiesrecht voor vrouwen in Nederland wordt gevierd.

In de middag en avond verzorgde Stichting Kompas een bijeenkomst in De Poorterij.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }