Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Klokkenluider

Algemeen 224 keer gelezen

Klokkenluider

Hebben ze een paar jaar geleden met veel bombarie in Zaltbommel al die klokken en hun stoelen gerepareerd, gaat de kerkgemeente er vaak vandoor naar het Anker. Kijk, over de samenwerking tussen de twee PKN-clubs hoor je mij niet. En dat ze een financieel aantrekkelijke oplossing zoeken, begrijp ik. En dat er na al die ellende van eerder nu weer nieuwe mogelijkheden onderzocht worden, is prachtig.

Maar dat dat betekent dat de klokken van de Sint Maarten zomaar weken aaneen des zondags niet geluid worden, is een regelrechte ramp. Hebben we als belastingbetalers aan die restauratie flink bijgedragen, worden we nu in de steek gelaten. Wie betaalt, bepaalt.

Het is al niet niks wat er met die kerk zelf gebeurt: recepties, hardloopwedstrijden, straks een show van een of andere louche autodealer of een erotische beurs. Het kan blijkbaar allemaal. Laat ik het zo zeggen, ik moet er aan wennen. En nu met die klokken wordt het er niet beter op.

Een voorstel: luiden tegen betaling. Spreek wat af, stel tarieven op en maak dat kenbaar. Regel iets met aanbiedingen, bonuskaarten, airmiles, freebees en voor mijn part week-, maand- en jaarkaarten. Dat levert ook nog wat op. Eén klant heb je al!

Je kunt overigens ook nog altijd gewoon dood gaan. Alleen hoor je het dan zelf niet.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden