• Triferto en FeedValid nemen samen de deelnamekosten van Tim op zich.
• Triferto en FeedValid nemen samen de deelnamekosten van Tim op zich. Foto: aangeleverd

Triferto en FeedValid sponsoren Afrika-reis Tim van Lopik

Algemeen 152 keer gelezen

POEDEROIJEN • Diervoerbedrijf FeedValid uit Poederoijen betaalt samen met zusterbedrijf Triferto de deelname van stagiair Tim van Lopik aan een vrijwilligersproject in Zuid-Afrika.

De achttienjarige Tim uit Gorinchem gaat met negentien medestudenten van het Koning Willem I college van 22 maart tot 6 april vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika. Ze gaan samen met scholieren boomplantages aanleggen, voedseltunnels bouwen en speeltoestellen maken.

Bambanani
Het project vaart onder de vlag van stichting Bambanani. Die helpt in de provincie Limpopo met materiële steun, kennisontwikkeling en speciale projecten om de duurzame zelfredzaamheid van de bevolking te bevorderen. 

Tim is derdejaars student procestechniek op het Koning Willem I college in Den Bosch. In het tweede leerjaar heeft hij acht weken stage gelopen in de (nieuwe) fabriek van FeedValid aan de Maas in Poederoijen.

Concreet iets bijdragen
Tim werd uit tachtig aanmeldingen geselecteerd voor het project in Zuid-Afrika. "Ik wil graag concreet iets bijdragen aan een beter en makkelijker leven van de mensen daar, zodat ze kunnen uitkijken naar een betere toekomst." Elke deelnemer aan de expeditie heeft zelf sponsoren gezocht als bijdrage in de materiaalkosten, maar ook voor de eigen reis- en verblijfkosten. Triferto en FeedValid nemen samen de deelnamekosten van Tim op zich.  

FeedValid en Triferto zijn onderdeel van Brokking's Beheer, een familiebedrijf met een lange historie in de agrarische sector en de diervoeding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden