• Archieffoto van de optocht in Kerkdriel.
• Archieffoto van de optocht in Kerkdriel. (archieffoto: Lya Cattel)

Jeugdcarnaval Kerkdriel verplaatst naar feesttent

  •   499 keer gelezen

KERKDRIEL • De jeugd vanaf 16 jaar viert carnaval in de Teskesdurperfeesttent.

Dat hebben horecaondernemers, gemeente Maasdriel, de Teskesdurperroad en de organisatie van de feesttent deze week besloten.

De Droom

Het was de bedoeling dat de jeugd feest zou vieren in Café De Droom, maar afgelopen maandag werd bekend dat het café failliet is.

De Kroon

Café De Kroon doet dit jaar ook niet mee aan carnaval, vanwege een verbouwing. 

"De overige horeca gelegenheden zitten al vol of richten zich op een ander publiek", laat de Teskesduperroad weten. Volgens voorzitter Jeroen van Leeuwen voorzagen horecaondernemers problemen: "Grote toestroom bij bepaalde horecagelegenheden wat uiteindelijk tot teleurstelling gaat leiden aan de deur als niet binnen wordt gelaten. Met alle negativiteit, die dat met zich meebrengt. Daar zit uiteindelijk helemaal niemand op te wachten."

Beveiligers

Sinds 2018 wordt het jeugdcarnvaval voor de jeugd van 11 tot 15 jaar oud georganiseerd in de Teskesdurperfeesttent. Daar kan komend weekend dus ook de jeugd vanaf 16 jaar terecht. "Doordat er meer publiek wordt verwacht in een bredere leeftijdscategorie, zal het aantal beveiligers worden verhoogd", kondigt de organisatie aan.

Zerotolerance

Aan de deur wordt gecontroleerd op leeftijd en het tonen van een identiteitsbewijs is verplicht. Er is een 'zerotolerance-beleid' voor gebruik van alcohol onder de 18 jaar.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }