Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het wedstrijdje luiers verschonen zorgde voor veel lol.
• Het wedstrijdje luiers verschonen zorgde voor veel lol. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen De Brug blij met workshops rond seksualiteit

  •   412 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Van loverboys tot luiers verschonen: de onderbouwleerlingen van De Brug, school voor praktijkonderwijs in Zaltbommel, sloten donderdag het thema 'seksualiteit' af met diverse workshops.

Kraamzorg Allerzorg verzorgde een workshop rondom 'tienerzwangerschappen'. Aan de hand van een filmpje en stellingen werd dit onderwerp behandeld. Ter afsluiting vond er nog een wedstrijdje luier verschonen plaats, wat voor grappige situaties zorgde.

Aan het denken
Stiching Loverboys liet de leerlingen een filmpje zien over dit onderwerp en een ervaringsdeskundige vertelde haar verhaal. Dit was vrij heftig en heeft de leerlingen aan het denken gezet. Iemand die je vertrouwt, waar je verkering mee krijgt en die je dan op een sluwe manier het circuit van de loverboys of lovergirls intrekt; zie daar maar weer eens uit te komen. Gelukkig kan dat en helpt Stichting Loverboys jongeren om hun normale leven weer op te pakken.

Sexting
De GGD heeft samen met bureau HALT workshops verzorgt over social media en sexting. Dit was zeer interessant. Wat stuur je wel en niet naar elkaar? Wat doe je als een foto van iemand doorgestuurd krijgt? Wat gebeurt er als jij een foto van iemand doorstuurt?

Creatieve afsluiting
's Middags werd er op school afgesloten met een film over loverboys en werd er in de klas nog gepraat over de hele dag of op een creatieve manier afgesloten door het maken van een stripverhaal of tekening. "Het was een intensieve en leerzame dag voor de leerlingen van De Brug. Iedereen die de workshops mogelijk heeft gemaakt: superbedankt! Deze dag is zeker voor herhaling vatbaar", zeggen docenten Saskia Dijkstra en Vivian Peeters.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }