Afbeelding

Drielse Veldweg pakt duurder uit

Algemeen 620 keer gelezen

VELDDRIEL • Het vervangen van de Drielse Veldweg in Velddriel pakt 167.500 euro duurder uit dan verwacht. De gemeenteraad gaat niet zonder slag of stoot akkoord.

De grote opknapbeurt maakt deel uit van het wegenbeheerplan van de gemeente. De extra kosten zijn te wijten aan de gestegen prijzen in de wegenbouw sinds het plan voor deze weg in 2016 werd opgesteld. Vanwege een bezwaarprocedure kwam het nog niet tot uitvoering.

Haast
Het Maasdrielse college hoopt dat de gemeenteraad het extra geld in februari beschikbaar stelt. De kwaliteit van de weg is zo slecht dat die voor 50.000 euro moet worden opgelapt als er niet snel groot onderhoud wordt gepleegd.

Daarnaast is uitstel ook ongewenst omdat het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied bijna in werking treedt. Als het werk daarna pas start, moet een nieuwe vergunning worden aangevraagd, waar ook weer bezwaar tegen gemaakt kan worden, waardoor het allemaal nog langer duurt.

Zandmerenroute
Tijdens de behandeling van het collegevoorstel in de raadscommissie ruimte kaartte Ko Hooijmans (VVD) de al zo lang gewenste Zandmerenroute aan. Die moet ervoor zorgen dat zwaar verkeer van en naar de zandbedrijven bij de Zandmeren niet meer door de kern Kerkdriel gaat. De wegen in het dorp zijn daarvoor niet geschikt en omwonenden hebben er overlast van. Hooijmans wil de discussie over deze route koppelen aan het opknappen van de Drielse Veldweg. Linda de Groot (CDA) stelde daar de argumenten van het college tegenover. "We hebben geen tijd voor uitstel."

John Leijdekkers (PvdA/GroenLinks) draaide de zaak om: "Als we nu voor zoveel geld de Drielse Veldweg aanpakken, hoeveel jaar schuift de discussie over de Zandmerenroute dan op?" Daar had wethouder Erik van Hoften geen pasklaar antwoord op.

De totale kosten van de reconstructie van de Drielse Veldweg komen naar verwachting uit op ruim 1,3 miljoen euro. De gemeenteraad beslist 14 februari of het extra geld er komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden