Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto:

Workshop gedichten lezen bij Bibliotheek Zaltbommel

  •   65 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. In dat kader organiseert Bibliotheek Zaltbommel een workshop gedichten lezen op 31 januari om 10:30 uur.

Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.  

M. Vasalis, Ingmar Heytze, Judith Herzberg, Willem Wilmink: ze schreven gedichten die graag voorgelezen én beluisterd willen worden. Zin om dat te proberen? In deze workshop onderzoeken we hoe het bevalt gedichten hardop te laten klinken. Soms willen we een gedicht vaker horen of een deel eruit opnieuw beluisteren. Waar nodig stellen we vragen en delen leeservaringen. Wie wil, leest voor, luisteren kan ook.

De workshop wordt verzorgd door Ceciel Boudewijn. Zij is Neerlandica en docent creatief schrijven en begeleidt leeskringen en schrijfgroepen o.a. bij de Volksuniversiteit. Na haar studie in Utrecht werkte ze tien jaar in het middelbaar onderwijs. Onder de naam Labyrint, wandelen in woorden, organiseert ze sinds 2000 literatuur- en schrijfcursussen voor volwassenen.

Kosten 5,00 euro inclusief koffie/thee. Aanmelden via de website: www.bibliotheekrivierenland.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }