Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Koninklijke onderscheidingen voor drie vrijwilligers VPTZ

  •   386 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Corry van Woudenberg-van Wijk uit Aalst, Ada van der Pol uit Zaltbommel en de heer Pieter van der Schoot uit Hedel zijn dinsdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Ze zijn alle drie actief bij de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) in de Bommelerwaard.

De burgemeesters Rehwinkel en Van Kooten reikten de onderscheidingen uit tijdens de nieuwjaarsreceptie en de aftrap van het twintigjarig jubileumjaar van de VPTZ Bommelerwaard. De drie mogen zich voortaan lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Corry van Woudenbergh-van Wijk 
Zij is een zeer bevlogen vrijwilligster van de VPTZ. Twintig jaar lang heeft zij zich met veel liefde en aandacht hiervoor ingezet. Decoranda is ook al ruim 34 jaar vrijwilligster bij de EHBO. Zij was bestuurslid en is regelmatig aanwezig als EHBO'er op verschillende evenementen. Ook geeft decoranda EHBO les op de plaatselijke basisschool. Daarnaast brengt decoranda al 16 jaar maaltijden rond voor tafeltje dekje. Decoranda neemt nu afscheid van de VPTZ.

Ada van der Pol 
Mevrouw Van der Pol is ook een zeer bevlogen vrijwilligster van de VPTZ. Twintig jaar lang heeft zij zich met veel liefde en aandacht hiervoor ingezet. Naast vrijwilliger bij de hulpaanvragen aan bed, is decoranda ook ondersteuner van de coördinator. Decoranda is ook sinds 1998 vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Zaltbommel. Zij staat in de winkel en is penningmeester. Daarnaast is decoranda vrijwilligster bij het NVVH-vrouwennetwerk Zaltbommel. Daar is decoranda sinds 2005 penningmeester. 

Pieter van der Schoot
De heer Van der Schoot is een zeer bevlogen vrijwilliger van de VPTZ. Sinds 1997 zet hij zich met veel toewijding in voor deze stichting. Daarnaast is hij sinds 2006 schippergids bij Vereniging Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Ook is hij al ruim 10 jaar lang betrokken bij de Stichting Sint-Maarten als torengids. Eerder ook had hij zitting in het algemeen bestuur van deze stichting. De heer Van der Schoot was voor kort ook actief als gids bij Monument kamp Vught. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }