Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Tessa van Nuland

Opnieuw 'Delicious' in mfc De Kreek in Kerkdriel

  •   402 keer gelezen

KERKDRIEL • Multifunctioneel centrum De Kreek wordt deze week omgebouwd tot dancepaleis. De vierde editie van het event 'Delicious', op zaterdag 19 januari, heeft ook deze keer een ijzersterk programma met bekende artiesten en een spectaculaire show

Organisator Max Lips uit Rossum is er helemaal klaar voor: "Het wordt groter, maar vooral nog veel beter dan de vorige keer", belooft hij.

In de weekenden draait de 25-jarige DJ Maxx Lips op feesten en festivals in het hele land.

In 2015 organiseerde hij voor het eerst zijn eigen feest, in De Kroon in Kerkdriel. "Als ik op andere evenementen draaide, dacht ik vaak 'dat kan ik zelf ook en dat kan ik misschien wel beter'", zegt hij. "Zo'n avond moet supergoed zijn met een spectaculair programma." Dus ging de jonge ondernemer aan de slag.

Artiesten

Hij streeft naar topkwaliteit met indrukwekkende stages en artiesten die naam hebben gemaakt zoals Tony Junior, The Partysquad, Jayh Jawson, Ruthless, Diaz & Bruno, De Lievelings DJs Van Je Zusje en DJ Maxx zelf. Daarnaast kan het publiek rekenen op een goedlopende organisatie.

Details

De kleinste details vindt Max belangrijk. "Het moet in totaliteit supergoed zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld een hekel aan lange rijen bij toiletten of bij de bar. Daar letten we dus heel goed op."

Buitenfestival

Afgelopen zomer organiseerde Max voor het eerst een buiteneditie van Delicious. Ruim tweeduizend bezoekers wisten hun weg te vinden naar het strand van De Zandmeren in Kerkdriel. De avond werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Ook de komende editie belooft weer indrukwekkend te worden.

Circus of Lunacy

Het thema in De Kreek is 'Circus of Lunacy' (circus van de gekte). Speciaal hiervoor heeft Max circusdanseressen, steltlopers en vuurspuwers ingehuurd. "Ook komen er kleine mensen en is er een 'aerial show', waarbij een dame aan de ringen boven het publiek hangt", vertelt hij.

Het grote feest met eclectische, urban house en freestyle dancemusic speelt zich af in de grote zaal van De Kreek.

Herrie met Gerrie

Daarnaast is een 'subarea' ingericht. Daarvoor is 'Herrie met Gerrie' gehost, een grote speler op de Nederlandse festivals. "Gewoon leuke disco, techhouse en dance classics", licht Max toe. En ook de kleinere zaal is compleet ingericht met licht en geluid en een eigen bar. Max en zijn kleine team hebben ook de horeca in eigen beheer. "Dat was van de zomer wel spannend", bekent hij. "We hebben daar duizend dingen van geleerd."

Volgende evenementen

Terwijl 'Delicious' er nog aan moet komen, is de jonge evenementenorganisator al weer druk bezig met de volgende evenementen. Zoals het het tweedaagse festival 'Feeststal Velddriel', dat hij organiseert samen met Jeroen van Liempt. Ook zijn er plannen om komende zomer weer een buitenfestival te organiseren bij De Zandmeren.

Brabanthallen

Daarnaast werkt Maxx aan een nóg groter feest, dat in 2020 moet gaan plaatsvinden in Den Bosch. "Toen ik vijf jaar geleden mijn eerste feest organiseerde, heb ik al gezegd dat ik vijf jaar later iets wilde gaan doen in De Brabanthallen", lacht hij. Hij ziet nu al dat steeds meer publiek van buiten Kerkdriel en de Bommelerwaard op de feesten af komt. Het lijkt er op dat de tijd rijp is om nog grootser aan te pakken en daarom zou het feest in De Brabanthallen er best wel eens kunnen komen. "Maar ik zou ook wel een evenement in Eindhoven willen organiseren", zegt hij.

Knallend einde

Maar eerst komend weekend nog in De Kreek in Kerkdriel. "Het wordt helemaal top", zegt Max. "We hebben een flinke upgrade ten opzichte van de vorige edities. Dat betekent dat het ook de moeite waard is voor de mensen die al eens zijn geweest. De sfeer op Delicious is altijd heel goed, dat zal ook zaterdag zo zijn." Vuurwerk in de zaal kan natuurlijk niet, maar de organisatie belooft wel een 'knallend eind' van de avond.

'Delicious' begint zaterdag 19 januari om 20:00 uur en om 3:00 uur is het evenement afgelopen. De allerlaatste kaarten zijn á 22,50 euro te koop bij &-Shop in Kerkdriel, Coöp Den Boer Rossum en Primera in Ammerzoden. Ook zijn kaarten online verkrijgbaar.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }