Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De commissie Kerstconcert bestaat uit: Anne van Boxtel, Daan van Dijk, Corrie de Leeuw, Erna Verhoeven, Bèr van Rooy, Mari Hooijmans, Ingrid van Berkel, Sjannie van Hooft en Jurgen van der Kammen.
• De commissie Kerstconcert bestaat uit: Anne van Boxtel, Daan van Dijk, Corrie de Leeuw, Erna Verhoeven, Bèr van Rooy, Mari Hooijmans, Ingrid van Berkel, Sjannie van Hooft en Jurgen van der Kammen. (Foto: Lya Cattel)

'Baba Yetu' in Alemse kerk

  •   1048 keer gelezen

ALEM • Al een jaar zijn de leden van Smartlappenkoor Gère Weg en Fanfare Alem samen aan het werk voor de voorbereidingen op een kerstconcert in december.

"We hopen dat het publiek met een lekker kerstgevoel de deur weer uit gaat", zeggen Erna Verhoeven en Jurgen van der Kammen. "En dat ze achteraf zeggen dat het geweldig mooi was om hier bij te zijn."

Het initiatief voor het concert kwam van Gère Weg. "In het verleden hebben we vaker meegewerkt aan een kerstconcert", vertelt Jurgen, voorzitter van het koor, dat 57 leden telt. "Vorig jaar hadden we geen kerstconcert en we hebben dat echt gemist. Vandaar dat we contact hebben opgenomen met Fanfare Alem."

Dolenthousiast

Erna Verhoeven en de overige bestuursleden van Fanfare Alem hoefden niet lang over het verzoek na te denken. "We waren meteen dolenthousiast", vertelt ze. "En we hadden de draaiboeken van voorgaande kerstconcerten nog klaar liggen, dus we dachten dat het niet zo zwaar zou worden." Dat blijkt nu toch niet helemaal het geval; de zangers en muzikanten leggen de lat hoog en hebben een indrukwekkend programma samen gesteld.

Klassiekers

Koordirigent Ivar Schippers en fanfaredirigent Joost van Wichen hebben de koppen bij elkaar gestoken en sommige gezamenlijke nummers van compleet nieuwe arrangementen voorzien. Het publiek kan rekenen op een paar mooie klassiekers zoals 'Driving home for Christmas' en 'Stille Nacht', maar ook een aantal mooie verrassingen.

'Baba Yetu'

Zoals het nummer 'Baba Yetu', een gospelcompositie van het 'Onze Vader', gezongen in het Swahili. "Dat valt niet mee", lacht Jurgen. Een groep koorleden komt dan ook regelmatig extra vaak bij elkaar om de tekst onder de knie te krijgen. Ook voor de fanfare is dit lied een uitdaging. "Er zitten veel muzikale haken en ogen aan", zegt Erna. "Meer mollen en kruizen, dan we gewend zijn."

Niet alleen het programma krijgt de volle aandacht, de aankleding van het concert is minstens zo belangrijk.

Kraampjes

De kerk wordt van binnen in prachtige kerstsferen gebracht, buiten op het kerkplein komen gezellige kraampjes met hapjes en drankjes.

De bezoekers krijgen een warm welkom van een levende kerststal. Jeugdleden van Fanfare Alem en van Juliana uit Rossum brengen het publiek vast in kerststemming en een Kerstman maakt het geheel compleet. Bovendien wordt de kerk schitterend verlicht.

Sint-Hubertuskerk

Decor van het groots aangepakte kerstconcert is de sfeervolle Sint-Hubertuskerk in Alem. Daar kunnen honderdtachtig mensen in. De helft van de kaarten voor de twee uitvoeringen op zaterdagavond 22 en zondagmiddag 23 december is al verkocht aan vrienden en familie van de zangers en musici.

Kaartverkoop

De verkoop van de overige kaarten (á 5 euro) is zaterdag 3 november van 10:00 tot 14:00 uur aan de Paterstraat 7H in Kerkdriel.

Commissieleden

De commissie Kerstconcert bestaat uit: Anne van Boxtel, Daan van Dijk, Corrie de Leeuw, Erna Verhoeven, Bèr van Rooy, Mari Hooijmans, Ingrid van Berkel, Sjannie van Hooft en Jurgen van der Kammen

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }