Afbeelding

CDA Maasdriel stelt opnieuw vragen over brandweer

Algemeen 361 keer gelezen

MAASDRIEL • De regionalisering van de brandweer zit de CDA-fractie in Maasdriel nog steeds niet lekker. De partij stelt opnieuw vragen over de gevoelens van de lokale brandweer ten opzichte van de Veiligheidsregio.

Aanleiding zijn uitspraken van vrijwillig brandweerman Jan Vos. Afgelopen weekend nam de postcommandant na dertig jaar officieel afscheid. Daarbij waren er lovende woorden voor zijn vermogen om het groepsgevoel binnen de vrijwillige brandweer te vergroten, maar zelf uitte hij kritiek op de regionalisering waarbij de lokale korpsen in 2012 verplicht ondergebracht werden in een Veiligheidsregio.

Vos noemde de organisatie 'groot, log en onbestuurbaar' en vindt dat die te ver af staat van de lokale posten. Het CDA maakt zich zorgen over de betrokkenheid van de Veiligheidsregio bij de lokale brandweer en vraagt hoe burgemeester Henny van Kooten de situatie beoordeelt.

De Maasdrielse partij wil dat de burgemeester in alle gevallen actie onderneemt, hetzij om de link tussen de Veiligheidsregio en de vrijwilligers te verbeteren of om verandering te brengen in de gevoelens bij de lokale brandweer. 

Ook wil het CDA weten of het aantal vrijwilligers bij de brandweer in Maasdriel terugloopt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden