Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

CDA Maasdriel stelt opnieuw vragen over brandweer

  •   343 keer gelezen

MAASDRIEL • De regionalisering van de brandweer zit de CDA-fractie in Maasdriel nog steeds niet lekker. De partij stelt opnieuw vragen over de gevoelens van de lokale brandweer ten opzichte van de Veiligheidsregio.

Aanleiding zijn uitspraken van vrijwillig brandweerman Jan Vos. Afgelopen weekend nam de postcommandant na dertig jaar officieel afscheid. Daarbij waren er lovende woorden voor zijn vermogen om het groepsgevoel binnen de vrijwillige brandweer te vergroten, maar zelf uitte hij kritiek op de regionalisering waarbij de lokale korpsen in 2012 verplicht ondergebracht werden in een Veiligheidsregio.

Vos noemde de organisatie 'groot, log en onbestuurbaar' en vindt dat die te ver af staat van de lokale posten. Het CDA maakt zich zorgen over de betrokkenheid van de Veiligheidsregio bij de lokale brandweer en vraagt hoe burgemeester Henny van Kooten de situatie beoordeelt.

De Maasdrielse partij wil dat de burgemeester in alle gevallen actie onderneemt, hetzij om de link tussen de Veiligheidsregio en de vrijwilligers te verbeteren of om verandering te brengen in de gevoelens bij de lokale brandweer. 

Ook wil het CDA weten of het aantal vrijwilligers bij de brandweer in Maasdriel terugloopt.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }