Afbeelding
Foto: Koos Tromp

Bloemenlinten in Poederoijen staan in bloei

Algemeen 137 keer gelezen

POEDEROIJEN • Het heeft even geduurd, maar nu staan de bloemenlinten in Poederoijen dan toch echt in bloei.

Dat het wat langer heeft geduurd komt volgens initiatiefnemer Koos Tromp door het relatief late tijdstip van inzaaien, de arme gronden en het recente droge weer.

Egter Wissekerkeweg

De linten in de berm van de Burgemeester Posweg en de Egter van Wissekerkeweg doen het behoorlijk goed vanwege de rijkere grond. "Jammer is alleen dat de strook langs de Egter van Wissekerkeweg weer gemold is door de aannemer, die recent de asfalt reparaties in het dorp heeft uitgevoerd", aldus Tromp.

De boekweit is bijna uitgebloeid en nu komen de korenbloemen tevoorschijn. Direct daar achteraan komt het zacht roze van de cosmea.

Achterdijk

Het lint aan de Achterdijk heeft het moeilijk, omdat de grond na het rooien van bomen volledig is omgekeerd en de humuslaag grotendeels is verdwenen.

Pronkpad

Het allermoeilijkst is het voor het bloemenlint langs het Pronkpad. Het zaad is in wel heel erg arme grond terecht gekomen en de droogte doet er ook geen goed aan. Tromp denk dat als er een paar 'malse regenbuien' vallen het misschien later in het jaar toch nog goed komt.

Geslaagd experiment

"Ondanks alles kunnen we spreken van een geslaagd experiment, dat voor herhaling vatbaar is", zegt Tromp. "Ook mede dankzij de lokale groenvoorzieners die gezorgd hebben voor de inzaai en het in perken houden van de grasgroei rond de linten. Binnenkort worden nog informatieborden geplaatst."

Bijenhotels

Tromp hoopt langs het Pronkpad en de Achterdijk bijenhotels voor wilde bijen te kunnen plaatsen. Hiervoor zoekt hij nog sponsoren of mensen die de hotels zelf kunnen en willen maken. Meer informatie is verkrijgbaar via: 0418-677134 of trompenburg@zonnet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden