• Loevestein, boogeschieten.
• Loevestein, boogeschieten. Foto: Marcel Köppen

Zomeractiviteiten op Slot Loevestein

Algemeen 95 keer gelezen

POEDEROIJEN • Slot Loevestein heeft voor de komende zomervakantie weer een vol programma samengesteld.

Centraal staat 'Grenzeloos Loevestein'. Op woensdagen kun je kinderen hun eigen stempel maken en de reis door Loevestein op hun eigen grensdocument afstempelen. Verder is er muziek, zijn er historische activiteiten, Oudhollandse spellen en kunnen bezoekers zien hoe een gezin vroeger leefde in de soldatenhuisjes. Op alle vrijdagen zijn er Oudhollandse spelletjes zoals steltlopen, hoepelen, koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen. Dagelijks kunnen bezoekers luisteren naar het verhaal van de boekenkist van Hugo de Groot. Bijzondere activiteiten staan hieronder:

Maliënkolder armbandje

Op de zaterdagen 14, 21, 28 juli en 4, 11, 25 augustus kunnen kinderen en volwassenen een stoere armband maken met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder van werd gemaakt. De workshop is doorlopend tussen 13.00 – 16.00 uur en deelname kost 5 euro per persoon.

Boogschieten

Op 22 juli en 5 augustus laten De Kasteelschutters hun kunsten zien en kunnen bezoekers zelf leren boogschieten, bijvoorbeeld met een middeleeuwse kruisboog.

Soldatengezin

In het weekend van 14 en 15 juli is het soldatenhuisje bewoond door een gezin. In Slot Loevestein lag vaak een garnizoen soldaten. Ze woonden en werkten in de soldatenhuisjes, vaak met tien man tegelijk. Sommige soldaten waren getrouwd en woonden met hun vrouw en kinderen in zo'n huisje.

Middeleeuwse muzikant

Op 8 juli, 26 augustus en 1 september speelt de middeleeuwse muzikant Emile van Zeijl op middeleeuwse instrumenten zoals de schalmei en de lansknecht trom.

Seniorenorkest

Op donderdag 26 juli treedt het Seniorenorkest Bommelerwaard (SOB) op. Het orkest bestaat uit negentien muzikanten en het repertoire is zeer divers.. Het repertoire is divers en bestaat uit meerdere genres. Kom gezellig luisteren!

Heeren van Altena

Op zaterdag 28 en zondag 29 juli laat de groep 'Heeren van Altena' zien hoe het leven er in de middeleeuwen uitzag. Levende geschiedenis. Altijd al eens willen weten hoe een harnas werkt? Wat er gegeten werd in de middeleeuwen? Of hoe de dames toch zulke mooie jurken konden maken? De Heeren van Altena is een groep die het vroege 15e eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Ook laten ze hun krijgskunsten zien.

Muziek onder de boom

Harpiste Coca Román van Dongen geeft zondag 29 juli een concert. Zondag 12 augustus speelt rootsmuzikant Robert den Hartigh.

Struintochten

Rondom het slot, in de prachtige uiterwaarden van de Waal, vinden op 11, 13, 18, 20 juli en 15, 17, 22, 24 augustus struintochten plaats met de gids van Staatsbosbeheer. De gids neemt de deelnemers mee naar de uiterwaarden en door het Munnikenland. Onderweg vertelt hij alles over de dieren en planten die de groep tegenkomt. Onderweg kunnen deelnemers ook rode geuzen en konikpaarden tegen komen.

Kijk voor meer informatie over activiteiten, kaartverkoop en openingstijden op: www.slotloevestein.nl

• Verklede kinderen op Slot Loevestein
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden