Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Maasdriel wil campings die aantrekkelijk zijn voor toeristen.
• Maasdriel wil campings die aantrekkelijk zijn voor toeristen. (Foto: 123RF.com (Kotkoa))

Maasdriel scant campings op recreatieve potentie

  •   1368 keer gelezen

MAASDRIEL • Drie campings in Maasdriel worden vooral gebruikt als toevluchtsoord voor wie geen gewoon huis heeft. De gemeente laat na de zomer onderzoeken of het realistisch is dat ze hun oorspronkelijke recreatieve functie terugkrijgen.

Het gaat om de watersportcampings Maaszicht in Kerkdriel - momenteel te koop voor bijna 1,9 miljoen euro -, Camping Heerewaarden en bij de jachthaven in Ammerzoden. Veel 'gasten' zijn arbeidsmigranten, werklozen of gescheiden mensen. In 2015 bleek er zelfs een crimineel te zijn ondergedoken op de camping in Maasdriel, die daar vervolgens werd neergeschoten.

De vierde camping die Maasdriel rijk is, boerderijcamping De Spijken, wordt buiten beschouwing gelaten omdat daar de problemen niet spelen.

Onafhankelijk bureau
"De vitaliteitsscans worden uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, maar wel zoveel mogelijk in samenspraak met eigenaren en de omgeving", zegt wethouder Jan-Hein de Vreede.

Pacht
De gemeente heeft in zoverre iets in de melk te brokkelen dat een aantal campingeigenaren de grond pacht van de gemeente. Ook houdt de gemeente controles en kunnen er boetes worden uitgedeeld als regels worden overtreden. "Handhaven heeft als doel de oorspronkelijke toeristische functie van de campings te herstellen. Maar als nu blijkt dat dat niet haalbaar is, kunnen we beter een andere weg inslaan. Door de scans weten we straks beter waar we over praten."

Geld
De vitaliteitsscan wordt uitgevoerd met geld uit het handhavingsbudget van 100.000 euro dat de gemeente heeft begroot voor de campings. Worden er vervolgens recreatieve plannen gesmeed, dan is daarvoor geld uit het toerismebudget van 170.000 euro. De commissie ruimte vergaderde daar woensdag over en zal het geld begin juli beschikbaar stellen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }