Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Honderd gezinnen gaan honderd dagen leven zonder afval

Algemeen 557 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Afvalverwijderaar Avri zoekt honderd gezinnen in het Rivierengebied, die honderd dagen lang honderd procent afvalvrij willen leven.

De proef start voor een 'afvalvrij leven' start op 5 maart.

Online platform

De deelnemers krijgen op verschillende manier hulp van Avri en van elkaar. Het online platform avri.100-100-100.nl speelt daarbij een belangrijke rol. Alle deelnemers voeren weekopdrachten uit, delen hun ervaringen op het platform en geven elkaar tips en adviezen.

Van jong tot oud

Avri zoekt nu minstens honderd huishoudens die de uitdaging aan durven gaan. "Van jong tot oud, van alleenstaand tot samenwonend, met of zonder kinderen", aldus Avri. Het maakt daarbij niet uit of de deelnemers in een vrijstaand huis wonen in het buitengebied of vijf verdiepingen hoog in de stad.

Dwarsdoorsnede

Avri zoekt een 'dwarsdoorsnede uit de samenleving'. Enige voorwaarde is dat de deelnemers in één van de tien Avri-gemeenten wonen.

Een gemiddeld Nederlands gezin gooit per week negen kilo aan restafval weg. Dat is 468 kilo per jaar. Volgens Avri doen de huishoudens in deze regio het gemiddeld al beter met iets minder dan zes kilo per week. "Kan dat nog beter?", vraagt het bedrijf zich af. "wij denken van wel."

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan de actie kan via: avri.100-100-100.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden