• Hans Kleinhout pleitbezorger voor behoud van de Muziekschelp.
• Hans Kleinhout pleitbezorger voor behoud van de Muziekschelp. Foto: Aangeleverd

Ophemert zet zich in voor De Muziekschelp

Algemeen 180 keer gelezen

OPHEMERT • De Muziekschelp in Ophemert krijgt de komende maanden een grote opknapbeurt. De noodzakelijke renovatie is mede mogelijk gemaakt door een flinke bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Neerijnen.

Initiatiefnemer is Hans Kleinhout, in het dagelijks leven directeur van HK Mobile Solutions. "De Muziekschelp heeft altijd goed gefunctioneerd. Het werd tot enkele jaren geleden regelmatig gebruikt voor uitvoeringen van muziekvereniging Euphonia. En ook was de Muziekschelp het sprankelende middelpunt tijdens Koningsdag en het plaatselijke Hemers Fees. Het was dè ontmoetingsplaats voor het dorp." De laatste jaren is de Muziekschelp echter zieltogend geworden, vooral nadat de muziekvereniging er steeds minder gebruik van maakte. Kleinhout: "De jeugd heeft het ding in gebruik genomen en daar werd 'ie niet beter van: het dak lek, de verlichting is kapot, het gebouwtje is kaal en moet geschilderd worden."

Leefbaarheidsfonds
Toen Kleinhout hoorde dat de gemeente het gebouwtje wilde slopen kwam hij meteen in actie. Hij vond een gewillig oor bij burgemeester Harry de Vries, die de zaak vervolgens bepleitte in het college. Binnen de kortste keren werd een bedrag van 21.000 euro uit het Leefbaarheidsfonds toegezegd. De hele renovatie kost bij elkaar zo'n 42.000 euro. "We hopen dat inwoners en ondernemers in het dorp een steentje bijdragen door zelfredzaamheid of sponsoring in natura." Kleinhout is nu allereerst bezig om een stichting in het leven te roepen. Deze neemt het beheer over van de gemeente. Naast Kleinhout zelf zullen ook Alexandra van Dedem van Kasteel Ophemert, hovenier Jan Kees van der Wal van Flora Nova, aannemer Wim van der Helden en Paul Sterk in het stichtingsbestuur plaatsnemen. "Het zijn één voor één mensen uit het dorp die weten wat het is om een planning te maken en die zich daar ook aan houden." De stichting zal zich vanaf volgende week presenteren aan de bewoners en zorgen dat er genoeg draagvlak ontstaat. Kleinhout: "Aan de verenigingen, de jeugdcommissie en de scholen gaan we vragen om mee te denken en mee te helpen. Het moet echt iets worden van hele dorp. We hopen dat iedereen daarvan het belang inziet."

De renovatie moet in elk geval voor Koningsdag gereed zijn. Kleinhout: "Het is belangrijk dat het karakter van de Muziekschelp behouden blijft. Door deze opknapbeurt hebben we in elk geval veel minder kosten aan onderhoud. We gaan ook bankjes of andere zitobjecten plaatsen. Het moet op die manier buiten de dorpsfeesten een leuke plek worden om even aangenaam te verpozen."

Vrijwilligers die de komende weken de handen uit de mouwen willen steken, kunnen dat melden via het emailadres helpdeschelp@gmail.com. Zie ook de website

Dick Aanen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De mobiele escaperoom.
Gemeente Molenlanden zet mobiele escaperoom in over ondermijning Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Molenlanden overweegt hoger beroep in zaak schadevergoeding vanwege vertraging woningbouw in Langerak Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Ammerse4dagenloop gaat met route door melkveestal Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden