Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Paula Schepers (l) en Tessa Kuunders in de schuur waar ze hun ingezamelde spullen bewaren.
• Paula Schepers (l) en Tessa Kuunders in de schuur waar ze hun ingezamelde spullen bewaren. (foto: Lya Cattel)

Gratis shoppen kan nu ook in Zaltbommel

  •   1333 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na Heerewaarden, Kerkdriel en Haaften is er nu ook in Zaltbommel een plek waar mensen met een minimuminkomen gratis kunnen shoppen.

'Bezige bijtjes helpen Zaltbommel'. Zo noemen Tessa Kuunders (26 jaar) en Paula Schepers (52 jaar) hun initiatief. De twee hebben zich al een tijdje ingezet voor gratis shoppen in Haaften. "Maar ook in Zaltbommel kunnen veel mensen een beetje hulp gebruiken", zegt Paula. Daarom zijn ze in december gestart.

Op hun Facebookpagina 'bezige-bijtjes-helpen-zaltbommel-eo' plaatsen ze regelmatig spullen die mensen gratis kunnen komen halen. Leden van de facebookgroep kunnen hier op reageren. Tessa en Paula verzamelen de reacties en verloten het product.

In de schuur achter het huis van Tessa bewaren ze ingezamelde spullen. "Echt ongelooflijk hoeveel we nu al binnen hebben", vindt Paula. De afgelopen weken hebben ze een paar mooie winterjassen kunnen verloten. Op dit moment liggen er nog een stuk of zes paar schaatsen, er hangt een mooie leren jas, er staat een grappige staande lamp. Zakken vol met mooie kleding liggen klaar voor wie het maar hebben wil, er zijn potten en pannen, petten en tassen en heel veel leuke decoratieve spulletjes.

Voor veel mensen biedt gratis shoppen echt een uitkomst. "Voordat mensen lid kunnen worden van onze besloten Facebookgroep, willen wij een gesprekje met ze", licht Tessa toe. "We willen weten wat ze per week te besteden hebben, want we willen natuurlijk dat de spullen bij de mensen terechtkomen die het écht nodig hebben. Ook vragen we de naar de kledingmaten."

Paula is een geboren Bommelse en veel mensen kennen haar. Nu al weten heel veel mensen haar te vinden om goede bruikbare spullen af te leveren. "Op 1 januari kwam er iemand met een boodschappentas vol houdbare producten", vertelt ze. "Daar zaten ook veel flesjes douchegel en shampoo in." De 'bezige bijtjes' vinden het ook fijn als mensen een kleine donatie geven. "Het zou leuk zijn als we daarvan af en toe een cadeautje kunnen kopen als iemand bijvoorbeeld jarig is of iets anders te vieren heeft."

Speciaal voor de start van hun initiatief hebben Paula en Tessa een leuke openingsactie opgezet. Ze zijn ondernemers in Zaltbommel langs gegaan en hebben om nieuwe spullen gevraagd. "We hebben echt heel veel gekregen", vertellen ze. "Geurkaarsjes in mooie houdertjes, heel veel sjaals en mutsen, een hele doos vol dvd's voor kinderen, en cadeaubonnen voor bloemen en vlaaien. Cafetaria De Vergt geeft een keer per week gratis friet voor een gezin cadeau." De artikelen voor de openingsactie komen deze week op Facebook te staan.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }