Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Authentiek Thais eten bij nieuw afhaalrestaurant in Zaltbommel

  •   2598 keer gelezen
• Mara van der Heijden met haar man Pieter.
• Mara van der Heijden met haar man Pieter. (Foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL • Sinds Valentijnsdag heeft Zaltbommel er een afhaalrestaurant bij: 'Raan Rak Thai'. Juist in deze tijden van Corona, is het ideaal om daar een maaltijd af te halen.

De in Thailand geboren en getogen Mara van der Heijden woont sinds 2011 in Nederland en is getrouwd met Pieter van der Heijden, eigenaar van Kano- en Duiksport Zaltbommel.

Oude Stationsweg
Zijn bedrijf is gevestigd aan de Oude Stationsweg, in het doodlopende straatje tegenover het station. Op die plek was ruimte genoeg om een klein gebouwtje neer te zetten voor het afhaal- en cateringbedrijf van zijn vrouw.

Catering
Vier jaar geleden is Mara al begonnen met haar cateringbedrijf en was ze onder andere regelmatig te vinden op braderieën en andere evenementen. "De vraag naar goed Thais eten is heel groot", vertelt ze. "Ook kreeg ik steeds vaker de vraag of mensen ook eten konden komen afhalen."

Groen licht
Daarom is ze vorig jaar gestart met de voorbereidingen om haar eigen afhaalrestaurant te openen. De vergunningen lieten een beetje op zich wachten, maar in oktober vorig jaar gaf de gemeente Zaltbommel groen licht en kon ze starten met de bouw van de afhaalkiosk.

Strenge huisregels
In de wachtruimte komen de klanten door de aankleding meteen in Thaise sfeer en kijken ze de hypermoderne keuken in. Vanwege Corona gelden er strenge huisregels. Zo mag er maar één klant per keer binnenkomen en moet iedereen met de pin betalen. Pieter en Mara zorgen ervoor dat de ruimte voortdurend goed schoongemaakt en ontsmet is.

Menukaart
De menukaart staat op de website: www.raanrakthai.nl. Er is ruim keus uit authentieke gerechten, zoals je ze in Thailand eet als je bij mensen op bezoek gaat. "Dus niet aangepast aan de Nederlandse smaak", benadrukt Mara. "Wel kun je bij de bestelling aangeven of je van pittig of behoorlijk pittig houdt." Populaire gerechten op dit moment zijn onder andere 'Kai pad med ma muang' (kip met cashewnoten) en 'Pad Thai kai' (rijstnoedels met kip, groenten en geroosterde pinda's).

Bestellen
Bestellen kan via telefoonnummer: 06-26630936 (ook WhatsApp). Dan wordt meteen het tijdstip van afhalen afgesproken. Vanwege de coronacrisis is afhalen alleen mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }