Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Vieringen en bezoeken zijn niet mogelijk, maar contact via internet wel.
• Vieringen en bezoeken zijn niet mogelijk, maar contact via internet wel.

Kerken in Bommelerwaard starten Corona-website

  •   422 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Verschillende kerken in de Bommelerwaard hebben een website gelanceerd vanwege de Corona-crisis. Hulpvragen worden gekoppeld aan aanbod, er staan inspirerende teksten en vlogs op en er is ruimte voor humor.

De website coronacontacten.nl is een initiatief van pastores en predikanten van zeven kerken in de Bommelerwaard. Zij vonden het tijd om plaatselijke initiatieven te ontwikkelen en bestaande initiatieven meer zichtbaar te maken en te verbinden.

Initiatiefnemer
"De website is opgedeeld in de pagina's Hulp, Inspiratie, Gebed en Plezier," vertelt initiatiefnemer Danny Hakvoort van de Franciscus-parochie. "Via een formulier kunnen hulpvragers en hulpgevers met elkaar in verbinding worden gebracht. Daarnaast delen we vlogs en blogs van de pastores en maken we elke dag een audiogebedsviering. En als je even niet meer aan alle ellende wilt denken, dan kun je kijken op een pagina met leuke cartoons, filmpjes en foto's."

Verbondenheid
De jonge pastoraal werkende wist in korte tijd collega's van verschillende kerken mee te krijgen.  Ook die collega's die soms nog aarzelend tegenover de sociale media staan. Hierdoor staan de kerken samen in een tijd waarin verbondenheid belangrijk is.
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }